Travel inspiration | Champagne feesten in Épernay Inspiratie / Wine & Travel

De maand december is begonnen en mijn feestdagen agenda is wederom goed gevuld dit jaar. Gezellig Sinterklaas vieren met familie en vrienden, tussendoor nog een verjaardag en een 12,5 jarig huwelijk en dan komen Kerst en Oud & Nieuw er ook nog aan. Genoeg redenen om een fles bubbels open te trekken deze maand!

Bubbels en feesten

Met bubbels bedoel ik natuurlijk in dit geval champagne, want dergelijke feestelijkheden doe je niet af met een glaasje Prosecco. En die bubbels, die kun je alleen champagne noemen als de druiven in de Franse regio Champagne-Ardenne, dat in het noorden van het land is gelegen, groeien. Is dat niet het geval, dan worden het mousserende wijnen genoemd. Voor de feestdagen wil je natuurlijk een smaakvolle champagne serveren en dus zijn de champagne feesten tijdens ‘Habits de Lumière’ van 12-14 december in Épernay – dé champagne hoofdstad – een gelegenheid bij uitstek om eens goed te proeven en natuurlijk er even lekker op uit te gaan. Épernay ligt namelijk op slechts 4,5 uur rijden vanuit Den Haag en is dus prima te doen voor een weekendje weg tussen al het feestgedruis door.

Avenue de champagne

Voor de champagne feesten is de Avenue de Champagne the place to be. Alle voornaamste champagnehuizen hebben hier en vestiging in de allermooiste Renaissance herenhuizen uit de 19e eeuw. Moët et Chandon, Pol Roger, Mercier en anderen zijn hier te bezoeken. De Avenue is meteen ook het epicentrum voor de festiviteiten. Er zijn tal van culturele voorstellingen, champagne proeverijen, muzikale optredens, demonstraties en proeverijen. Tijdens Habits de Lumière zijn de straten sierlijk verlicht en is er een parade van old timers.

Habits de Lumiere, Epernay, Frankrijk - via It's Travel O'Clock

Als liefhebber van wijnen en reizen is dit natuurlijk het evenement voor mij. Jammer genoeg zit dat weekend al helemaal vol, maar wellicht in 2015.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Lijkt me een onwijs mooie streek, ik wil er graag eens op ontdekking. Maar voor een weekendje vanuit het Noorden van Nederland is dat helaas wel echt ver weg. Ik combineer het liever eens met een (mid)weekje Frankrijk.
    Marcella onlangs geplaatst…25x foodMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close