bron Travel tips

Vaak zie ik ze voorbij komen bij andere blogs: Tags. Een soort kort ‘interview’-achtig lijstje met vragen over een bepaald onderwerp. Ik vind het meestal wel een leuke blik in hoe iemand ergens over denkt. Deze ‘tag’ kwam ik tegen bij Limoentjeslife en is helemaal leuk.

1. Your most treasured passport stamp?
Dat is zeker weten mijn allereerst stempel + visum. In 2007 ging ik als exchange student een jaar naar Amerika om een jaartje high school te doen en bij een gastgezin te wonen. Hoe vet was het dat ik voor het 1st buiten Europa op reis ging en meteen zo’n mooi plakkaat in mijn paspoort kreeg!

2. Can you recite your passport number from memory if asked?
Net niet helemaal, maar ik zit altijd warm.

3. Preferred method of travel; planes, trains or automobiles?
Ik ben gek op vliegtuigen! Sterker nog, voor mijn opleiding heb ik de minor ‘Aviation Management’ gedaan. Heel soms vind ik een auto prettiger, gewoon omdat dan lekker de radio hard kan en je kan stoppen waar je wilt. Maar ‘nothing beats the sky!’

4. Top 3 travel items?
Camera! Uiteraard. Op reis maak ik nog meer foto’s dan normaal, want vaak zie je zulke unieke dingen, die moeten gewoon worden vastgelegd. Daarnaast gaat altijd een stick Azaron mee! Muggen weten mij namelijk altijd als 1e te vinden en aan die jeuk moet wel wat gedaan worden natuurlijk! Mijn 3e item is denk ik een mooi notitieboekje om aantekeningen in te maken over leuke adresjes, quotes of grappige momenten.

5. Hostel or hotel?
Vaker een hostel dan hotel, puur en alleen omdat het vaak goedkoper is en ik er toch alleen maar slaap. Ook is een hostel vaak veel gezelliger en ontmoet je nog eens nieuwe mensen. Een hotel doe ik alleen als ik echt even goed wil slapen of als het qua prijs niks uitmaakt. Dan ben ik ineens een luxe dier ;-).

6. Are you a repeat visitor or do you explore new places?
Iets nieuws! Er is zoveel op de wereld te zien, dat het zonde zou zijn om elke keer naar hetzelfde stekkie te gaan. Er zijn maar weinig plaatsen die ik over-and-over-and-over-again zou bezoeken, maar
Londen is daar 1 van!

7. Do you read up on your destination (culture,history,safety) or do you wing it?
Meestal ben ik wel iemand die alles van te voren wil weten over wat er te doen en zien is, waar ik moet gaan eten, welke evenementen er zijn e.d. Maar daar blijft het ook bij. Soms is er een grove planning afhankelijk van het soort reis. Inspiratie haal ik altijd van blogs of verhalen van vrienden/familie.

8. Favorite travel website?
Oei! Geen idee! Ik heb een paar favo (reis)blogs zoals bijvoorbeeld die van Jolien, Femke en Annelies.

9. Where would you recommend a friend to visit? Name city & why.
Lastig lastig! Ik raad sowieso iedereen aan om naar Londen te gaan, maar dat is puur omdat ik er zelf helemaal weg van ben. Maar daarnaast is de staat Oregon in Amerika echt een aanrader omdat het niet zo heel bekend is onder de reizigers, maar zo ontzettend mooi is en ik er een jaartje heb mogen wonen :).

10, You’re leaving tomorrow, money is no object, where are you going?
Argentinië en dan met de boot door naar Antartica!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ohhh ja naar Antartica! Zo duur, maar toch zo het waard denk ik! Leuke tag!

  2. Oeh, je droomplan ziet er wel heel aanlokkelijk uit, mocht je een plekje in je backpack over hebben: count me in! Leuke post, en wat ontzettend leuk dat je mijn blog noemt, ik voel me ontzettend vereerd! ;)

    • Ha ha dank je! Het is wel echt een ultieme droom, maar wel 1 die moeilijk te realiseren is, flink sparen dus! En dan moet dat extra plekje in mijn backpack vast ook wel geregeld kunnen worden ;) enneh.. graag gedaan, je hebt gewoon een leuke blog!

  3. Door jouw antwoorden wil ik nu nog meer naar Londen! Ik ben er nooit eerder geweest, maar lijkt me zo’n leuke stad!

  4. Gave tag, ik zag hem ook bij Limoentje. Ik ga hem zelf ook plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close