Save it for a rainy day: tips voor een droog dagje uit Travel tips

Waar ik gister nog blij liep te verkondigen dat het zonnetje zo lekker scheen terwijl ik een wandeling maakte, is het vandaag weer huilen met de pet op. Bah! Ik vind de herfst prachtig hoor, echt waar. Mooie kleuren enzo, maar aan die regen heb ik een gloeiende hekel. Een goed idee dus om wat activiteiten op een rijtje te zetten die perfect te doen zijn op zo’n regenachtige dag als vandaag.

Tips voor een droog dagje uit

High tea

Dat koppen thee en regen goed samen gaan wist je natuurlijk wel, maar waarom maak je er niet een gezellige High Tea van? Waar dit vroeger echt een dingetje van de ‘Upper Class’ was, zijn ze tegenwoordig voor iedereen toegankelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van Dudok in o.a. Rotterdam, Bread and Roses in Parijs of bij ‘Cafe Christina‘ in Oslo.

National Museum of the American Indian

Een fijne plek voor op een regenachtige dag lijkt dit me, het National Museum of the American Indian in zowel Washington D.C. als New York City. De toegang is er gratis (Yay! Lang leve het budget reizen!) en je ziet van alles over zo’n beetje elke inheemse stam in Amerika. 

De Grotten van Valkenburg

Een uitje van een compleet andere categorie maar niet minder interessant, de Gemeente Grotten in Valkenburg. In het zuiden van Limburg, in het stadje Valkenburg, zijn deze grotten ruim 2000 jaar geleden uitgegraven door de Romeinen op zoek naar mergel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog schuilden hier mensen, sterker nog, hele gemeenschappen woonden hier. Nu kun je er met een wandeling of per treintje (aan te raden) doorheen om de verhalen van de gids aan de horen en de onwijs mooie wandschilderingen te bekijken. Een kaartje kost €6,- de man en is het geld zeker waard.

Sister Act

Zelf ben ik stiekem wel een musical fan, maar echt vaak ga ik er niet naar toe. Redenen: wil er wel iemand mee?, zo’n kaartje kost toch een hoop geld en, ik heb al zo veel te doen. Allemaal bullshit natuurlijk, want als je ziet wat je er voor terug krijgt en hoeveel mensen en per jaar naar een musical gaan … Anyhow… Sister Act lijkt me nou wel zo’n musical waar ik graag heen zou willen. Lekker lollig doen, vrolijke liedjes, goeie actrices en ook nog eens in het theater in Scheveningen, lekker om de hoek dus. Ideaal voor een avondje uit met dit natte weer. Je kaartjes koop je trouwens hier en al vanaf €19.99! Ik zeg, goeie deal!

Ben jij trouwens al naar Sister Act geweest en was het de moeite waard?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Naar Sister Act ben ik niet geweest, maar ik ben ook niet zo’n groot fan van musicals. Ik vind het weer vandaag wel heerlijk! Lekker tijd om te bloggen :).

  2. Goede tips, grotten vond ik ook erg leuk, maar best koud in de herst/winter :P

  3. Leuke tips! Ik heb zelf net geblogd over de hightea bij Bagels&Beans, prima voor zo’n dag vol regen. Een middagje bios lijkt me ook best tof trouwens.

  4. Er blijft genoeg leuks over om te doen zo te zien ;-) Wel ideaal blog-weer die regen haha.

  5. @marleen hadden die grotten niet een constante temperatuur van 12 graden?

    Genoeg te doen zo te zien en het is altijd leuk om je eigen variant ergens op te zoeken, neem nou de verschillende musea die we hier in antwerp hebben of de grootste cinema van europa.

  6. Ik ga naar de Jersey Boys woehoee! De grotten van valkenburg lijken me leuk om eens te doen. Thanks voor de tip :) Enne, leuke site heb je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close