Review: Tripadvisor app Travel tips

Ik wil op traveloclock.nl wat vaker aandacht gaan besteden aan reviews. Reviews van producten, van services, van accommodaties, van hotspots en organisaties. Een klein maandje geleden maakten jullie al kennis met een review over mijn Airbnb accommodatie in Berlijn en vandaag staat er een review van mijn favoriete reis app der reis apps.

Tripadvisor

Tripadvisor is al een tijdje langs de weg aan het timmeren als peer-to-peer website met reisinformatie. Leden schrijven reviews over hun gemaakte excursies, de accommodaties waarin zij sliepen en de bestemmingen van de reis. Dit alles om elkaar te helpen en te inspireren. Hartstikke tof en ik moet zeggen dat ik er ook menig tip vandaan heb gehaald. Behalve de website, is er sinds een tijdje ook de handige app, welke per bestemming is te downloaden.

Discover the destination

Tripadvisor Berlijn

Ik maakte kennis met de Tripadvisor app toen ik naar Berlijn ging om daar de kerstmarkten eens te gaan verkennen. Omdat ik nog nog nooit in Berlijn was geweest en ik solo reisde, besloot ik eens een app uit te gaan proberen zodat ik toch een beetje zou weten hoe of wat. De Tripadvisor app was meteen bingo! Ik downloade de app al voordat ik weg ging zodat ik me een beetje kon voorbereiden. Doordat je kunt kiezen voor een specifieke bestemming, wordt er geen onnodige data geïnstalleerd op je smartphone of tablet.

Tripadvisor in Berlijn

Het meest handige aan de app, is dat hij je zelfs offline nog alle functies laat gebruiken, tot en met een actuele kaart aan toe. Ik gebruikte deze functie vaak wanneer ik een landmark wilde opzoeken. Vanaf mijn appartementje wandelde ik dan zonder problemen naar bijvoorbeeld Checkpoint Charlie. Even een voorbeeldje:…

Tripadvisor RoutesDe app maakte (zoals gezegd zonder internet) verbinding met Google Maps en gaf mij direct meerdere opties om mijn bestemming te bereiken. Ik kon er voor kiezen om met de S-Bahn/U-Bahn te reizen of om een stukje te wandelen. Ik besloot voor het laatste. Super handig natuurlijk als je geen dure data roaming kosten wilt of geen tastbare kaart hebt.

Peer-to-Peer reviews

In de app kun je uit meerdere categorieën kiezen zoals op de screenshots te zien is. Per categorie wordt je de keuze gegeven om de ‘Best nearby‘, ‘Best in Berlin‘ of ‘Neighborhood‘ te openen. Zo vind je de informatie die voor jou het meeste van toepassing is. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan geven duizenden tripadvisor gebruikers hun reviews over een bepaald restaurant, winkel, attractie,  you name it. Op basis van peer foto’s, reviews en commentaar kom je er zo snel achter of het iets voor jou is of dat je het beter kunt skippen. Heel transparant allemaal. Daarbij wordt er ook een prijsklasse en handige info zoals adresgegevens gegeven.

Tripadvisor reviews

Kom je nou een leuke plek tegen op de app maar ben je nu even niet in de buurt, sla hem dan op in je favorieten lijstje zodat je het later makkelijk terug kunt vinden. Ben je op plaats van bestemming aangekomen? Dan kun je er via tripadvisor inchecken zodat er aan het einde van je trip een leuke route uitgestippeld wordt. Na afloop kun je ook zelf een review schrijven en foto’s posten voor andere Tripadvisor gebruikers. Dit alles kan nog steeds allemaal offline!

Tripadvisor Dublin

Ook toen ik een week later naar Dublin ging, maakte ik weer gretig gebruik van de Tripadvisor app. Ik downloade de cityguide voor deze stad en zocht zo leuke wandelroutes en de gezelligste pubs uit. Wanneer ik er aan dacht om in te checken, zorgde ik gelijk voor een paar foto’s en een handige review voor de volgende gebruikers. Het is vervolgens leuk om dit alles terug te zien in de ‘My Trip Journal’, handig bijvoorbeeld als je nog eens een foto album wilt aanleggen.

Tripadvisor Dublin

Review

Besturingssysteem: Android en iOS (smartphone) en Android, iOS en Windows (Tablet)
Prijs:
 Gratis! Elke functie in de app is gratis en waar dat normaal gesproken een hoop reclame betekent, heb je daar bij deze app ook geen last van!
Interface: Strak, overzichtelijk en clean
Gebruiksvriendelijkheid: Top! Even inloggen met je Tripadvisor account en binnen no-time heb je alles uitgezocht en kun je de bestemming gaan verkennen. Enige minpuntje: je kunt de foto’s bij je review alleen per stuk uploaden
Beschikbaarheid: Zowel online als offline volledig te gebruiken dus geen data roaming!

Tripadvisor App Review

Waarom gebruiken:

– Altijd een volledige gids bij de hand die actueel is
– Reviews van mede reizigers en niet van hotels en restaurants die betalen om genoemd te worden
– Je kunt de bezochte plaatsen opslaan om zo een mooie route te laten maken
– Volledig offline beschikbaar waardoor je nooit de weg kwijt hoeft te raken. Maps werkt optimaal
– Voldoende achtergrond informatie over de bestemming
– Voorgestelde wandelroutes met foto’s en achtergrond informatie

Waarom niet gebruiken:

– Als je liever je telefoon helemaal niet aanraakt
– Als je de bestemming al veel te goed kent

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik erg fan geworden van de Tripadvisor apps maar heb jij er al gebruik van gemaakt of is er een andere app die wellicht nog wel beter werkt? Let us know!

Happy Travels, xoxo!

P.S. Ik ben niet betaald om deze review te schrijven maar heb dit gedaan omdat ik het een super toffe app vind.

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Yes, fijne app! Heb ‘m eerder dit jaar ook gebruikt, erg handig voor en tijdens je reis :)
    Natasja – Watzijzegt onlangs geplaatst…TRAVEL: 7 meest gelezen artikelen in 2013My Profile

  2. Leuke tip Daphne, thanks! Ga ‘m gelijk downloaden.
    Linda onlangs geplaatst…Parijs: wanneer zie ik je weer?My Profile

  3. YES! Hele fijne app. Heb hem regelmatig gebruikt afgelopen jaar. Leuk deze reviews, zeker vaker doen!
    Anouk onlangs geplaatst…Fashion: New Year’s EveMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close