Reisfotografie tag Travel tips

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden sinds ik mijn laatste tag hier op het blog publiceerde. Eerlijk gezegd was ik er een heel klein beetje klaar mee, maar onlangs kwam ik via good ol’ Twitter de ‘Reisfotografie tag‘ tegen bij Marcella. Laat ik sinds het afronden van mijn 8-weekse cursus fotografie nou helemaal in de materie zitten. Voor mij dus een mooie gelegenheid om deze tag – die van oorsprong bij Jenny vandaan komt – eens in te vullen en weer eens door mijn eigen uit de kluiten gewassen verzameling foto’s te spitten.

Reisfotografie

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

De meest recente foto die ik schoot was er een van de Amsterdamse grachten. Onlangs had ik een Afspraak in de hoofdstad en daarna eigenlijk een lege planning. Mooie gelegenheid om een dag door de stad te wandelen, zonder plan en zonder bestemming. Ik besloot her en der straatjes links en rechts in te duiken en kwam zo o.a. uit op de Spiegelgracht en raakte gecharmeerd van deze scheve maar charmante grachtenpandjes. Weer eens wat anders dan de Heren- of Keizersgracht.

 Camera:  iPhone 6 se

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

In het najaar volgde ik een 8-weekse cursus fotografie waarin vrijwel alle aspecten van fotografie voorbij kwamen. Bij iedere les hoorde een huiswerkopdracht, een goeie motivatie om iedere week met de camera er op uit te gaan. In mijn geboortestad Zoetermeer wandel ik graag langs het natuurgebied Het Noord AA en op een prachtige zondagochtend schoot ik daar deze foto voor de opdracht ‘reflectie’. Een foto waar ik stiekem erg trots op ben. Ik schoot ‘m zowel met mijn spiegelreflex camera als met mijn iPhone. Voor Instagram bleek de laatste de perfecte optie te zijn.

 Camera:  iPhone 6 se

Wat fotografeer je het liefst?

Ik ben dol op foto’s met veel sfeer en vooral lekker veel scherpte-diepte. Foto’s waarop een verhaal en/of veel detail te zien is, zijn bij mij favoriet. Zelf vind ik het heerlijk om door een stad te wandelen en daar op zoek te gaan naar mooie close-ups, bijzondere hoeken of juist een totaalshot waarin de sfeer goed tot zijn recht komt. Mijn nieuwste hobby is fotograferen in de avond, iets waar ik nog niet al te sterk in ben, maar zeker wil verbeteren. Mijn favoriete onderwerp: The Houses of Parliament in Londen!

 Camera:  Nikon D500

Reisfotografie tag - Big Ben, Londen | via It's Travel O'Clock

Op welke foto ben je het meest trots?

Een van de opdrachten die ik tijdens mijn fotografiecursus kreeg, was het schieten van avondfoto’s. Dat je dat niet zomaar even doet en een gedegen kennis van je camera en omstandigheden moet hebben, kwam ik al gauw achter. Avondfotografie is het soort dat ik het liefst verbeter en waar voor mij nog veel uitdaging in zit. Daarom ben ik het meest trots op deze foto van een gracht in Den Haag wanneer de schemer net is ingevallen. Nu nog even flink door oefenen hahaha.

 Camera:  Nikon D5100

The Hague (Den Haag) by Night | via It's Travel O'Clock

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Peru bezocht ik in 2010 en tijdens die reis steeg dit bijzondere land naar mijn Top 3 mooiste landen. Samen met ongeveer 20 mede-studenten reisde ik af naar dit Zuid Amerikaanse land en verbleef ik o.a. bij de lieve mensen van het dorpje Vicos in de Cordillera Blanca in het Andesgebergte. Ik overnachtte bij de ‘Vicosinos’ thuis en met handen en voeten konden we met elkaar communiceren. Dat dans elkaar in elke taal weet te verbinden werd ook goed duidelijk. Hoewel deze twee kleine schattige guppen en ik elkaar niet konden verstaan, werden we door het dansen verbonden. Mooie herinneringen.

 Camera:  Nikon D40x

Community-based tourism in Peru | via It's Travel O'Clock

Omdat ik de lijst nog ietwat aan de korte kant vond, heb ik zelf een aantal extra vragen toegevoegd.

Welke foto zou je graag eens opnieuw willen schieten?

Hoewel ik onderstaande foto van een fonkelnieuwe fles Sauvignon Blanc bij de wijnmakers van Nichelini in Napa Valley een mooie foto vind, zou ik ‘m graag nog eens willen schieten met een andere focus. Nu is scherpgesteld op het label op de fles, maar als ik deze foto opnieuw zou maken dan zou ik graag scherpstellen op de wijn die in het glas geschonken wordt. Wijn en reizen zijn voor mij onlosmakend met elkaar verbonden.

 Camera:  Nikon D5100

Wine tasting at Nichelini Vineyard in Napa Valley, USA | via It's Travel O'Clock

Stel je zou een fotoreis maken, naar welk land zou je dan het liefste afreizen?

Die reis zou zonder twijfel naar Schotland gaan. Dat land kruipt de laatste paar maanden steeds wat verder naar boven op mijn bucket list, met name dankzij prachtige foto’s die ik op blogs en Instagram voorbij zien komen. Verhalen van vrienden en familie over dit ruige land, doen mij verlangen naar een rondreis vol kastelen, wandelingen, haardvuur, biertjes en fotograferen. Met name de bizarre natuur, het ‘gebrek’ aan mensen, de verhalen, de geschiedenis en de mystiek maken dit voor mij een droom land om te fotograferen.

Waarmee maak je het liefst foto’s?

Dat wisselt heel sterk. In feite heb ik drie camera’s: mijn Nikon D5100, mijn iPhone 6 se en mijn Fuji Instax Mini (polaroid camera). Maar onlangs ben ik toch behoorlijk verwend geraakt toen ik de Nikon D500 mocht lenen. Een heerlijke full-frame camera die ontzettend fijn in de hand ligt, razendsnel in te stellen is, een mega hoog ISO-bereik heeft en met het eveneens geleende 16-85mm VR objectief al snel gebombardeerd werd als favoriet. Het prijskaartje is er helaas ook naar, maar eigenlijk wil ik niks anders meer.

 Camera:  iPhone 6 se

Reisfotografie-tag | It's Travel O'Clock

Welke tip zou je aan andere (reis)fotografen mee willen geven?

Door de jaren heen heb ik flink geoefend en mijn skill-set behoorlijk uitgebreid. Natuurlijk ben ik geen top-fotograaf, maar in het artikel Fotografie tips voor het verbeteren van je vakantiefoto’s wist ik 9 handige tips mee te geven. Mijn persoonlijke #1 is een hele eenvoudige, maar wel 1 die vaak vergeten wordt: Hou de horizon recht.

Reisfotografie tag - Persoonlijke fotografie tip - Hou de horizon recht | via It's Travel O'Clock

Reisfotografie is wat mij betreft echt de perfecte vorm van fotografie en het zijn dan ook de redenen dat ik It’s Travel O’Clock een paar jaar geleden ben begonnen. Ik hoop het komende jaar dan ook weer hele vette reizen te mogen maken en met dito foto’s thuis te komen. Jullie feedback en advies is trouwens altijd welkom!

Happy travels, xoxo

 

Reisfotografie-tag | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Leuk stuk! En wat goed dat je een cursus hebt gedaan :-) Schotland is zeker een mooi land om te fotograferen, heb ik afgelopen zomer gedaan en aankomende november heb ik er een foto project :-) de D5100 is prima om mee te fotograferen, uiteindelijk is t niet de camera maar de fotograaf (+ lens) die de foto echt bijzonder maakt. De D500 is overigens geen full frame, wel een heel mooi dingetje. Perfect voor sport fotografie. Ik heb zelf de D750 full frame, geweldig vind ik t :-) Succes met fotograferen!

  • Hey Milene, wat leuk dat je een reactie achterlaat. Ik was er heilig van overtuigd dat De D500 een full-frame was, maar dat is dus niet zo? Desalniettemin vond ik het echt een top ding en moet ik weer enorm wennen aan mijn D5100.
   Daphne onlangs geplaatst…Londen met een krap budget? No worries!My Profile

   • Beetje laat maar beter laat dan nooit ;-) Nee het is geen full-frame maar zit er niet ver vanaf :P Wel een reden waarom ik de D750 gekocht heb. Maar uiteindelijk zit er niet veel verschil tussen een D500 en D750. De laatste is meer voor portret en straat fotografie. Meer mijn ding. De D500 is super snel en dus perfect voor sportfotografie. Ach, in the end gaat het om de fotograaf natuurlijk ;-)

 2. Super leuke tag en mooie foto’s heb je gemaakt. Die met de reflectie is heel gaaf. De tip van de horizon is een hele goede, soms kom ik er achteraf wel eens achter dat ie toch een beetje scheef is, zo zonde. Gelukkig kan je veel aanpassen op de computer.

 3. Wat leuk om te lezen! Welke cursus heb je gedaan(if you don’t mind me asking)? Heb jáááren geleden een cursus op de fotovakschool gevolgd, maar een opfrisser is altijd welkom!
  Esther onlangs geplaatst…Oud en nieuw vieren in MadridMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close