Indrukwekkende treinreizen Inspiratie / Travel tips

Al bijna 2 eeuwen reizen er mensen met de trein, zij het van forenzentripjes tot de meest indrukwekkende intercontinentale reizen. En waarom ook niet! Met langgerekte panorama ramen, zeeën van beenruimte, regelmatige stops en een machinist aan het roer beloofd een treinreis een ontspannen tocht. Op een rijtje, de mooiste reizen per trein.

The Rocky Mountaineer

Terwijl jij geniet van je comfortabele stoel en je pas bezorgde drankjes en snacks, neemt de Rocky Mountaineer je mee door de machtige Canadese Rocky Mountains. Door de panorama ramen heb je zicht op de hoge bergtoppen, wilde grizzlies en helder blauwe rivieren. Voor de ultieme Canada-ervaring neem je de coast-to-coast route: Vancouver – Halifax.

The Ghan

Met niks anders dan felrood woestijn zand om je heen, lijkt The Ghan van Adelaide – Darwin mij een echte must op het gebied van treinreizen! Dit icoon neemt je mee over een route van 3.000 kilometer door de Australische Outback en geeft je onderweg de mogelijkheid om uit te stappen in Alice Springs en de bijzondere Ayers Rock en The Olgas te ontdekken.

The Himalaya Express

Van Peking naar Llhasa. De Himalaya Express brengt je naar het dak van de wereld over een route van een dikke 4.000 kilometer en dat ook nog eens op bijna 5.000 meter hoogte! Hoe bedoel je indrukwekkend! Onderweg kijk je natuurlijk met verbazing naar het Himalaya gebergte en ook goed om te weten, onderweg wordt je in deze trein van zuurstof voorzien vanwege de extreme hoogte!

Orient ExpressThe Orient Express

Wie kent hem niet? De klassieke Orient Express. Ooit reed hij van Parijs naar Boedapest, tegenwoordig brengt deze trein je o.a. van Parijs naar Istanboel. Deze trein is één van de meest luxe voertuigen ooit en je kijkt je ogen uit terwijl je het hippe Oost Europa ontdekt. Glaasje champagne anyone?

Zwitserland Rail Adventure

Als er één land goed te bereizen is met de trein, dan is het Zwitserland wel! Afgelopen zomer heb ik zelf mogen ervaren hoe ontzettend chill reizen dit is, en daarom lijkt de Rail Adventure, een rondreis door Zwitserland mij dan ook een top treinreis! Basel, Luzern, Lugano en Sankt Moritz trekken allemaal aan je voorbij tijdens deze reis.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. RockyMountaineer en Himalaya Express lijken me erg bijzonder om te doen. Wil ook nog graag de Trans Siberie doen, het liefst van Beijing naar Moskou.

  2. Wat een gave reizen! Ik heb nog nooit met de trein gereisd, maar dat staat zeker nog op m’n lijstje. Die reis door Zwitserland lijkt me ook erg tof trouwens!

  3. Jaaa, ik las ook al over prachtige treinreizen in de Columbus. Lijkt me heel gaaf. Wel frustrerend dat je niet even kan stoppen waar je wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close