5 tips voor het plannen van een reis naar Amerika Travel tips

Een reis naar Amerika vergt misschien wat meer voorbereiding dan een willekeurige andere reis, maar eenmaal ter plaatse is Amerika een heerlijk reisland. Staat er voor jou binnenkort een mooie reis naar dit land op de planning, dan heb ik hier 5 handige tips voor het plannen van je reis.

1. Wil niet te veel

Wat een gekke tip zul je misschien denken, maar het is wel de beste tip die ik je kan geven. Amerika is GROOT, in hoofdletters. Elke staat en stad is weer anders en je kunt simpelweg niet alles in 1 keer zien en doen. Beslis daarom voordat je concreet verder gaat met boeken en plannen wat jij graag zou willen zien en beperk je tot een handjevol plekken. Wil je liever natuurparken bezoeken in het Westen, neem dan niet ook de Niagra Falls mee in de planning. Ga je liever op stedentrip? Beperk je dan tot slechts een enkel uitstapje buiten de stad. Tenzij je maanden de tijd hebt natuurlijk, dan kan alles ;-)!

Als je een reis naar Amerika plant, dan is het belangrijk dat je niet alles in 1x wilt zien - It's Travel O'Clock

2. Onderschat de afstanden niet

Zoals ik bij punt 1 al zei, Amerika is groot en zeker in het Westen liggen de steden en National Parks ver van elkaar. Waar alles aan de Oostkust qua afstanden vergelijkbaar is met dat van een willekeurig Europees land, waarschuw ik je om deze aan de Westkust niet te onderschatten. Reizigers die eerder bijvoorbeeld in Australië of Nieuw Zeeland hebben rondgereisd kunnen hier vast over meepraten. Check van te voren even Google Maps voor de afstanden en bepaal voor jezelf hoeveel uur je maximaal per dag in de auto wilt zitten. Zo ben je van San Francisco naar Los Angeles bijvoorbeeld met de auto 5.5 uur onderweg.

Reizen in Amerika | Onderschat de afstanden niet - via It's Travel O'Clock

3. Boek je accommodatie bij een National Park ruim op tijd

National Parks in Amerika zijn erg populair, niet alleen onder de buitenlandse toeristen, maar ook onder de Amerikanen zelf. En met een reden, want de parken zijn adembenemend. Zeker in het hoogseizoen van juni-september is het daarom aan te raden om je accommodatie tijdig te boeken, met name als je in het park zelf wilt overnachten. Afgelopen zomer ging ik naar Yosemite en wij sliepen bij een geweldige B&B op een half uurtje rijden van het park. Als je dit zo leest denk je misschien dat het ver is, maar de B&B Yosemite Nights in het gehucht Mariposa was het waard! Montie en zijn vrouw Ruth Ann zijn de vriendelijkheid zelve en zitten vol verhalen over hun backpack avonturen die zij vroeger met hun kinderen maakte. Het zeer uitgebreide ontbijt dat Ruth Ann dagelijks vers bereidt is een regelrecht cadeautje.

Lees ook: Sunkissed | hiken in Yosemite National Park

Reizen Amerika | Ga je naar een National Park? Boek dan je accommodatie op tijd - via It's Travel O'Clock

4. Let op leeftijden bij het huren van een auto

Amerika is natuurlijk hét roadtrip walhalla met haar eindeloze wegen, strakke asfalt en goedkope benzine, toch moet je bij het huren van een auto hier even opletten. Waar het gebruikelijk voor een auto verhuurmaatschappij overal ter wereld is om extra te rekenen voor een 2e bestuurder, laten ze je in Amerika ook grof extra geld betalen als bestuurders onder de 25 zijn! Waarom? Geen flauw idee, want in dit land krijgen tieners hun rijbewijs al bij een pakje boter, maar buitenlanders mogen flink de portemonnee trekken als zij nog geen 25 zijn. Let hier dus even op wanneer je een auto wilt huren.

Reizen Amerika | Automobilisten onder 25 jaar betalen in Amerika vaak veel extra bij het huren van een auto. Let hier op - via It's Travel O'Clock

5. Denk aan je ESTA formulier

Sinds de terreurdreiging in Amerika enorm is vergroot, staan de grenzen en het luchtvaartpersoneel op scherp. Sinds een aantal jaar is het daarom voor buitenlandse toeristen verplicht om een ESTA formulier aan te vragen, vergelijkbaar met een visa. Dit kun je heel makkelijk online doen en is in 10 minuten geregeld. Het kost je $14 per persoon, maar dan hoef je gelukkig niet naar een ambassade. Eenmaal akkoord wordt het direct aan jouw paspoort gekoppeld. Je kunt je formulier hier aanvragen en doe dat tot uiterlijk 4 dagen voor vertrek.

Reizen Amerika | Vergeet niet om je ESTA formulier aan te vragen - It's Travel O'Clock

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Voorlopig moet ik nog even sparen voordat ik echt een langere reis door Amerika kan doen, maar het staat wel op mijn bucketlist. Fijne tips, vooral dat van die leeftijden met auto’s huren wist ik niet. Thanks!
  Zeny onlangs geplaatst…Reisdoel 2015: Europese hoofdstedenMy Profile

 2. Heeeleee fijne tips! De eerste inderdaad, wil niet te veel. Je kunt beter (ook al denk je ik wil alles zien) een keer terug gaan. De afstanden zijn best wel immens.. kunnen wij ons niet voorstellen misschien in NL, maar man. ESTA is ook een goede, als je die vergeet sta je er mooi op! Maaaar buitenom al die dingen die je niet moet vergeten etc etc… is Amerika toch wel erruuug tof he;-)!
  Anouk onlangs geplaatst…Sunny Sunday Selection: januari#1My Profile

 3. Wil niet te veel is denk ik van toepassing op de meeste reizen. En dat is juist het moeilijkste, want alles is zo mooi ;)! Verder goed om te weten dat je op tijd je accommodatie moet boeken, wist ik helemaal niet!
  Stéphanie | Expeditie Aardbol onlangs geplaatst…Slapen in de woestijn, the morning afterMy Profile

 4. Tip nr. 6: Als je 3 of meer parken gaat bezoeken, koop dan bij het eerste park dat je inrijdt een Golden Eagle Pass. Deze pass is een jaar geldig en kost USD 80 per auto (ongeacht het aantal inzittenden). De pas geeft een jaar lang toegang tot alle parken die zijn aangesloten bij de NPS (National Park Service). Een losse entreeprijs voor bijvoorbeeld de Grand Canyon is bijvoorbeeld USD 25. Heb je dus snel terug verdiend. En extra tip: de passes staan niet op naam, dus zie je op Marktplaats ook een levendige handel, waar deze passes al vanaf 25 euro worden aangeboden.

 5. Goeie tips! De hotels buiten de natuurparken kan je overigens soms voor een schijntje lastminute boeken (Motel 6 bijvoorbeeld). Ook zeker interessant dus! En die tip van Kees is zeker een goeie, wij hadden in een maand Amerika de kosten van die pas er zó uit. Ik zou de pas overigens niet van iemand overnemen op Marktplaats. Duur is zo’n pas al niet en het geld gaat naar het behoud van de natuur(parken). Een onwijs goed doel!
  Marcella onlangs geplaatst…Pluk het geluk!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close