On the road kamperen in Nieuw Zeeland Destinations / Travel tips

Nieuw Zeeland is ver weg van alles. Ver weg van Nederland, ver weg van Australië, heck zelfs ver weg van zichzelf, want zelfs de boottocht van het Noorder Eiland naar haar zuidelijke broertje duurt een goeie 3 uur. Als je dan toch zo ver weg bent, doe het dan ook goed en reis rond met je bed op zak. Bijvoorbeeld met de oh zo leuke Spaceships waarmee ik tijdens mijn reis in 2011 door het land toerde.

Niet alleen is het een lekker opvallende wagen met een leuke naam om mee rond te rijden, nee de Spaceships zijn meer dan dat. Vergeet de grote, logge campers en transformeer een ‘normale’ stationwagon om van auto tot caravan door de stoelen om te draaien en een bed te creëren. Met de Spaceships kom je namelijk op plekken waar de standaard toerbussen niet komen en de gemiddelde camperbestuurder zich geen raad weet met de krappe weggetjes.

Lees ook: Een avontuurlijke roadtrip over het Noorder Eiland van Nieuw Zeeland

Kamperen in de natuur van Nieuw Zeeland | via It's Travel O'Clock

New Zealand | via It's Travel O'ClockJe kunt er natuurlijk voor kiezen om elke nacht op een camping te bivakkeren, maar het leuke aan Nieuw Zeeland zijn de DOC-campings. ‘Campings’ die midden in de natuur zijn opgezet door de ‘Department of Conservation’ en jou dat gewilde plekje ver weg van alles bieden. De DOC-campings zijn namelijk erg basic en altijd te vinden in een (National) Park en wat daar tegenover staat is slechts een minieme vergoeding van de kampeerders. Je hoeft niet te reserveren, parkeert je auto op het mooiste plekje én wordt in 9 van de 10 gevallen niet ‘lastig gevallen’ door andere kampeerders om je heen.

New Zealand | via It's Travel O'ClockNew Zealand | via It's Travel O'Clock

De DOC-campings variëren in prijs en dus comfort. Sommige kampeerplaatsen zijn zelfs gratis en daarom kun je er vaak niet meer dan een composttoilet en een wastafeltje met koud stromend water verwachten. Andere kampeerplekken zijn daarentegen zelfs voorzien van douches met warm water en barbecues. Een ding hebben alle DOC-campings: de natuur om je heen. Zo voel jij je de koning te rijk aan de andere kant van de wereld en ben je even heel ver weg van alles.

Camping in the middle of nowhere in New Zealand | via It's Travel O'ClockCamping in the middle of nature at the DOC-campsites in New Zealand | via It's Travel O'Clock

Pssst …. je bent zelfs zo ver weg in Nieuw Zeeland, dat Google Maps hieronder nauwelijks een ander land laat zien.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Fijne plaatjes!! Bij Nieuw-Zeeland denk ik echter wel altijd aan regen…. is dat terecht?
    Esther onlangs geplaatst…Dublin for free: 9 creative budget tipsMy Profile

  2. Aaah heimwee! <3 wat een heerlijke foto's!
    Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Travel essentials: backpack & kofferMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close