5 Items die ik altijd mee op reis neem Travel tips

Onlangs las ik dit artikel op Travelletes.com waarbij de bloggers ieder 5 items deelden die zij standaard mee op reis nemen. Een voor de hand liggende ‘camera’ en ‘tandenborstel’ zie je niet in deze lijstjes, maar wel fijne andere items zoals ‘ziploc bags‘ en ‘handbag flats‘ (ballerina’s voor als je het op een hollen moet zetten). Dit artikel inspireerde mij om ook eens door mijn inpak perikelen te zoeken en mijn eigen 5 go to items voor je te verzamelen. Here we go!

1. Stekkerdoos

Dit is echt mijn tip numero uno! Grootste reis irritatie bij mij is dat elke regio in de wereld zijn eigen stopcontact moet hebben. WHY! Echt serieus waar, wat een onzin! Gelukkig zijn daar de stekkerdozen als redder in nood! Nu heb je nog maar 1 reis adapter nodig om al je apparatuur tegelijk op te laden. Want of course zijn zowel je camera, laptop én telefoon tegelijkertijd leeg.

Stekkerdoos

2. Kauwgum

Al sinds mensenheugenis heb ik last van super sensitive oren en tijdens het opstijgen en landen in een vliegtuig kan het soms een regelrechte ramp zijn. Die druk resulteert dan vaak in een ontploffend hoofd. Gelukkig helpt het om kauwgum te kauwen, dan blijven de buizen open en wordt de druk verspreid. Budget proof en effectief zullen we maar zeggen.

Kauwgum

3. Fiber handdoeken

Ok ik zal toegeven, fijn zijn deze sneldrogende handdoeken niet, maar wel een ideale uitkomst als je lichtgewicht moet reizen. Zeker als je vaak in hostels overnacht is er eigenlijk zelden of nooit een handdoek voor je beschikbaar. Ja of je moet ze gaan huren. Een fiber handdoek is behalve lichtgewicht ook nog eens super snel drogend. Perfect dus als je ‘s ochtends nog even wilt douchen maar je later op de dag weer op pad moet. Niks is zo vies als vochtige handdoeken in je bagage!

Fiber handdoek

4. Notitie boekje

Ik ben een echte notitieboekjes lover. Overal waar ik ga, een notitieboekje zit standaard in mijn tas! Ik en mijn oh zo geweldige HTC One X (not!) mogen dan onafscheidelijk zijn, mijn aantekeningen en agenda hou ik nog steeds trouw bij op papier. Tijdens onze reis door Australië en Nieuw Zeeland zweerden Tris en ik bij mijn nauwkeurig bij gehouden boekje. Hierin schreef ik van alles op, van prijzen tot reis tips, van getekende routekaartjes tot leuke quotes en van to-do-lijstjes tot adresgegevens. En het leuke is dat je achteraf nog even terug kan bladeren. I love!

Notitieboekjes

5. Sjaal

Nog zo’n simpel maar doeltreffend item dat ik standaard mee op reis neem, een sjaal! Of het nou ijskoud of snikheet is, een sjaal biedt uitkomst. Je zag misschien al een sneak preview in mijn artikel over treinreizen, maar zodra het te warm is voor een dik vest en toch te koud voor een shirtje met korte mouwen dan is daar de sjaal die je even om kan slaan. Of in de woestijn, als hoofddoek. Als kleedje voor een picknick in het park en tot slot bij bezoek aan een religieus gebouw. Multifunctioneel zo’n ding! Ik zeg inpakken!

Met de trein naar Berlijn

Ik vind het echt een must om deze items mee te nemen op reis en kan ze alleen maar aanbevelen. Wat zijn jouw go to items voor op reis?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Schandalig dat ik nog nooit aan een stekkerdoos heb gedacht! Die gaat voortaan ook op m’n lijst, superhandig!

 2. Ben ook onder de indruk van de stekkerdoos! ;-) Dank!
  Linda onlangs geplaatst…Vakantieboek: de bakkersdochterMy Profile

 3. Goeie! Staat op mijn lijst!
  Debby onlangs geplaatst…Must watch docu: Waking LifeMy Profile

 4. Sjaal en notitieboekje idd, stekkerdoos onthou ik!

  Ik heb een klein (zak-/lees-) lampje op mijn lijstje gezet sinds ik laatst in een kamer overnachtte zonder gordijnen en met alleen een grote, felle lamp. Geen zin om me in een soort etalage om te kleden of naar de wc te schuifelen en zonder licht was het echt stikdonker.
  Sandra van Bijsterveld onlangs geplaatst…Move your imagination & stel je voor wat bloggers kunnen betekenenMy Profile

 5. Herkenbare dingen, maar ook goede tips! De stekkerdoos bijvoorbeeld!! Nog nooit aan gedacht, maar ooooh zo handig! Leuk blogje en leuke foto van jou in de trein:)!

 6. Echt handig zo een stekkerdoos, ga ik ook voortaan doen :) Wat ik echt op mijn packinglist neer moet zetten is paracetamol, echt elke keer heb ik of iemand in mijn reisgezelschap wel weer hoofdpijn en dan is het weer een heuse zoektocht naar een apotheek haha.
  Kirsten onlangs geplaatst…#TBT: Memoires van een treinstewardMy Profile

 7. Wat een goed idee die stekkerdoos!
  Thanks voor de tip! Hier ook áltijd een sjaal mee. En oordopjes. En een notitieboekje. En kleine cadeautjes om te delen met de leuke mensen die je onderweg ontmoet.

 8. Toen ik je stekkerdoos zag snapte ik er eerst niks van, want verwachte eerder een wereldstekker/reisadapter te zien, maar hoe handig is die combi! Waarom ben ik hier zelf niet op gekomen!
  We Are Travellers onlangs geplaatst…Reisblog | Naar Mexico via Philly!My Profile

 9. Ja WAT SLIM die stekkerdoos! Heb ik ook echt nooit nog aan gedacht, maar zo handig :) Thanks voor het delen.
  Marlou onlangs geplaatst…En toen was mijn backpack weg.My Profile

 10. Haha, grappig om in de reacties te lezen dat velen dat tip van de stekkerdoos zo goed vinden. Wij reizen al jaren zo, perfect om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. En een sjaal en notitieboekjes zijn voor mij ook absoluut onmisbaar. Ik draag zelf vaak speciale vliegtuig oordoppen, heel ideaal tegen de hoge luchtdruk. Ook mijn oren klappen vaak dicht en kauwgom helpt helaas dan niet altijd goed.
  Marcella onlangs geplaatst…Fijne kerstdagen!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close