London Southend Airport | alles wat je over dit vliegveld moet weten Travel tips

Vliegen naar Londen is een eitje. De vlucht duurt ongeveer 45 minuten en vanuit Nederland kun je zowel vanaf Amsterdam als vanaf Rotterdam, Eindhoven én Groningen naar de Britse hoofdstad vliegen. Aan de andere kant heb je de keuze uit maar liefst 6 vliegvelden: Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted, City en Southend. Over die laatste wil ik het met je hebben in dit blog en vind je alles wat je over dit vliegveld moet weten.

London Southend Airport | via It's Travel O'Clock


London Southend Airport (SEN)

1. Vliegen

London Southend Airport is een low-budget vliegveld waar alleen prijsvechters zoals easyJet en Flybe op vliegen. De zogenoemde ‘national carriers’ als KLM en British Airways vliegen niet naar deze luchthaven. Is dat wat je zoekt, dan kun je Southend overslaan. Let jij graag op de kleintjes, dan is Southend voor jou perfect. Vanuit Nederland kun je vanaf zowel Amsterdam als Groningen naar Southend vliegen. Vanaf Amsterdam is dit met easyJet, vanaf Groningen met Flybe.

London Southend Airport | via It's Travel O'Clock

2. Hoe kom je er

De makkelijkste manier is met de trein. Er gaat een rechtstreekse trein van Southend Airport naar het centraal in Londen gelegen Liverpool Street Station. De treinreis wordt uitgevoerd door de maatschappij ‘Greater Anglia’ en duurt ongeveer een uur. Op zondagen kan de reis iets langer duren. Treinkaartjes reserveer ik zelf altijd het liefst alvast online omdat in Engeland de prijzen kunnen variëren. Via de website of app van Trainline doe je dit makkelijk en snel en ontvang je jouw treinkaartje op je telefoon. Wel zo handig.

London Southend Airport | via It's Travel O'Clock

3. Wat kun je verwachten

Een klein maar fijn vliegveld. SEN is qua formaat te vergelijken met Rotterdam The Hague Airport waardoor je in no-time bent ingecheckt en voor de gate staat. Sterker nog, toen ik er laast was lukte het mij om in 15 minuten van het treinstation, door de douane, naar de gate te gaan. Bij luchthavens als Heathrow of Gatwick heb je die tijd alleen al nodig om naar de juiste terminal te lopen.

Verder vond ik Southend Airport een verrassend ‘compleet’ vliegveld. Je hebt hier een paar winkeltjes en horeca, super veel zitplekken en niet geheel onbelangrijk; heel veel stopcontacten om nog even snel je telefoon of laptop van een power boost te voorzien.

London Southend Airport | via It's Travel O'Clock

4. Slimme keuze?

Als je alles bij elkaar optelt, dan vind ik London Southend Airport persoonlijk helemaal niet een B-keuze zoals je misschien van tevoren had verwacht. Ja, er is niet veel te beleven als je vertraging hebt, maar de snelle doorloop, de hoeveelheid voorzieningen en de goede bereikbaarheid maken Southend voor mij een prettig vliegveld. De eerst volgende keer dat ik weer naar Londen vlieg, neem ik SEN dus zeker mee in mijn zoektocht naar goede vliegtickets!

 

Happy travels, xoxo

London, United Kingdom | via It's Travel O'Clock


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Leuke en interessante gegevens.Hier heb je wat aan.

  2. Me. T. Brinkman Says: oktober 27, 2018 at 11:10 am

    Leuke en interessante gegevens.Hier heb je wat aan.

  3. Super handige tip!
    Het is niet het eerste vliegveld wat bij mij opkwam maar ik wil rond de kerst een paar dagen naar Londen en zal dit vliegveld nu zeker meenemen in het doolhof van vliegtickets! ;)

  4. Leuk om te lezen! Ik hou wel van Londen Airport :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close