Hoe wij kunnen leren van onze avonturen Travel tips

Ze zeggen wel eens dat reizen een dooddoener is voor degenen met vooroordelen. Het opent onze geest en biedt ons ruimte om na te denken. Hier kan ik mij wel in vinden en tijdens mijn reizen ben ik dan ook altijd op zoek naar iets nieuws, iets anders en iets lokaals. Iets waar we in het dagelijks leven niet mee te maken krijgen en dat we alleen vinden wanneer we in een andere omgeving terecht komen. Een beetje avontuur kan geen kwaad.

Tijdens mijn reizen hou ik er van om de boel te gaan verkennen. Gewoon te gaan lopen en zien waar ik uit kom. Of ik pak een willekeurige bus en stap bijvoorbeeld uit bij de laatste halte. Niks geen gids en plattegrond, gewoon lekker mingelen met de lokale bevolking. Best avontuurlijk is het wel, want wie weet waar je terecht komt. Het kan een dodgy plek zijn, maar tot nu toe ben ik altijd op fijne plekken beland.

Hässelby – Zweden

Dat Stockholm een gave stad is weten de meesten van jullie inmiddels wel. Heerlijk met al die eilandjes en dat glinsterende water. Met de vriendelijke mensen en de prachtige oude gebouwen in Gamla Stan. Behalve dat je in Stockholm de stad heel goed met de benenwagen of de watertaxi’s kunt verkennen, hebben ze ook een goed metro netwerk in de stad. Nadat ik al een paar dagen door de stad had geslenterd, besloot ik eens om wat anders te gaan doen en pakte een metro naar het westen en stapte uit bij de laatste halte – Hässelby. In 1e instantie was het een buitenwijk dat nog afgemaakt moest worden, maar 5 minuten later zag ik een prachtig meer omringd door groene bomen en een leuk strand opdoemen! En dat op nog geen half uur buiten de stad! Geen toerist te zien. Ik vond het er geweldig!

hasselby 720

Belair – Australië

Ik woonde 5 maanden in Adelaide, een leuke Australische stad aan de Zuid kust van het land, maar na 5 maanden heb je die stad echt wel van binnen en van buiten gezien. Tijd voor wat nieuws dacht ik toen! In Australië rijden maar weinig treinen omdat alles veel te ver uit elkaar gelegen is. Ook in Adelaide reden er niet bijster veel, maar ik ontdekte wel een station met een paar typische commute treinen. Treinen die mensen nemen om tussen huis en werk te reizen. Op een vrije dag besloot ik om een kaartje te kopen en wederom in een willekeurige trein uit te stappen. Dit keer ging de reis naar Belair (zonder Fresh Prince helaas). Onderweg zag ik allemaal buitenwijken, gezinshuizen, schoolpleinen, …. weinig spannends dus. Maar goed: blik op oneindig en kijken waar we uitkomen, ik was tenslotte op zoek naar iets nieuws en wellicht ‘verfrissends’. Na een uurtje in die trein gezeten te hebben werd de laatste halte omgeroepen: Belair National Park. National Park? Huh! En ja hoor!

Ik stap de trein uit en loop zo een groot bosachtig park binnen! Er was gratis entree (altijd fijn) dus ik besloot op verkenning te gaan. Allerlei soorten inheemse planten, een eenden vijver – die er overigens een stuk natuurlijker uitzag dan sommige van onze eigen eendenvijvers -, en even later ook wandelroutes. Ondanks dat het echt slecht weer was besloot ik om zo’n wandeling te maken, ik was tenslotte gewapend met een funky felgekleurde paraplu. Na ongeveer een halfuurtje dwalen door het bos stond ik ineens stokstijf stil! Voor mijn neus stonden ineens mama en baby kangoeroe! Out of nowhere waren ze verschenen. Omdat ik zo’n beetje de enige was in het park, stokte mijn adem toch wel even want deze dieren waren wild en iedereen weet hoe beschermend mama dieren voor hun kinderen kunnen zijn! Gelukkig bleven we elkaar nog even 5 minuten verbaasd aankijken en even later hopten de roe’s verder. Pfiew… nou ik vond mijn avontuur hoor!

Belair Australië - It's Travel O'Clock

En zo kan ik nog wel een paar avonturen verzinnen! Elke keer weer probeer ik verder te kijken dan mijn neus lang is. Onderweg heb je de tijd om na te denken en dingen te relativeren. Zo ook als je spontaan eens naar een willekeurige plek reist. Je wordt er flexibel door, komt terug met enthousiaste verhalen en ook komt er een stukje onafhankelijkheid om te hoek kijken. We hoeven niet enkel te vertrouwen op wat de reisgidsen ons vertellen. Er is heus meer dan de bordjes van de VVV ons doen geloven. Ook in eigen land is het leuk om er eens op uit te trekken. Ga eens een keer naar Drachten i.p.v. Leeuwarden of pak ook een willekeurige trein en zie waar die uitkomt.

In andere woorden: avonturen zijn vaak de beste leerscholen!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wauw! Super leuk artikel!
  Wij in Nederland zijn altijd ‘druk, druk, druk’, bemoeien ons met onze eigen zaken.
  Als je gaat reizen laat je dat los, you go with the flow. En dan gebeuren ineens de mooiste dingen ja :)

 2. Helemaal eens :-)! Reizen verrijkt je leven zo! Daar kan geen studie of baan tegen op ;-).
  Wendy onlangs geplaatst…De goedkoopste vliegticketsMy Profile

 3. Amen! Mooie post en helemaal waar!
  Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…New Zealand: Sailing Northland (en over bloggen, wanderlust en meer van die dingen)My Profile

 4. Je hebt helemaal gelijk! Hier nog een avonturierster, heerlijk om een random kant op te lopen/treinen/trammen en te kijken waar je uitkomt. Vaak kom je dan de leukste plekjes tegen!

 5. Jaaa inderdaad! Reizen is zo fijn en brengt zo enorm veel ervaringen mee.

  liefs,
  Femke

 6. Leuk artikel, mooie ervaringen Daphne! Op de racefiets ben ik ‘t meest gelukkig als ik willekeurig links of rechtsaf sla. Zo is dat ook met onbekende steden, zo leuk om onverwachts toffe plekken te ontdekken. Ik hou d’r van!
  Marcella onlangs geplaatst…Ik gok dat Susan de mol isMy Profile

 7. Het overkomt me regelmatig dat ik de verkeerde bus pak, ik zou dit wat vaker bewust moeten doen. Is inderdaad een leuke manier om nieuwe plekken te ontdekken :)
  Rianne onlangs geplaatst…Bucketlist: The Rickshaw RunMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close