25 travel facts about me Travel tips

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een leuke tag en de ’25 travel facts about me’ is er zo eentje.  Ik spotte ‘m al eerder bij enkele andere bloggers en vond het leuk om hun reiseigenaardigheden te lezen. Nu ben ik zelf ook in mijn toetsenbord gekropen en heb ik de 25 leukste reisweetjes over mij voor je onder elkaar gezet. Sit back and enjoy the ride.

#1. Ik ben als enige in mijn familie nog nooit in Barcelona geweest

Ik als reisguru van de familie ben als enige nog nooit in Barcelona geweest. Zelfs mijn alles behalve reislustige broertje is al eens in de Spaanse metropool geweest. Waarom ik er nog nooit voet in heb gezet, geen idee, maar het is er nooit van gekomen.

#2. Mijn 1e vliegreis maakte ik op mijn 2e

En die reis ging naar het Griekse Rhodos, waar ik je hier eerder al over vertelde. Uiteraard herinner ik me er helemaal niks van, maar als ik mijn ouders mag geloven was er een reden dat het nog 11 jaar zou duren voordat ik mijn volgende vliegreis zou maken ;-).

#3. Ik heb 2x een langere periode in het buitenland gewoond

Eerst als 17-jarige high school exchange student waarvoor ik afreisde naar het Amerikaanse Oregon (zo mooi!) en later als 20-jarige naar Australië waar ik een half jaar stage ging lopen.

#4. Ik ben geen Frankrijk-fan

Alhoewel ik Frankrijk echt een prachtig land vind en ik zeker nog wel een paar Franse plekken zou willen zien, ben ik alles behalve een Frankrijk-fan. Redenen: te vaak geweest en toch die Fransen.

#5. Ik ben wél een Anglofiel

Een Anglo-watte? Een Anglofiel is een enorme liefhebber van Engeland en alles wat Brits is. De tegenhanger van een Francofiel (een Frankrijk-liefhebber) dus. Mijn droom blijft dan ook om ooit nog eens voor een langere periode in Londen te mogen wonen. Wat een prachtstad is dat!

London is without a doubt the best city in the world | It's Travel O'Clock

#6. Ik wil alle 7 Wereldwonderen zien

Qua reizen heb ik mezelf niet heel veel doelen gesteld, maar een doel dat ik wel heb, is het zien van alle 7 nieuwe wereldwonderen oftewel: de Taj Mahal (India), de Grote Muur (China), Chitzen Itza (Mexico), Machu Pichu (Peru), het Christusbeeld (Brazilië), het Colosseum (Italië) en Petra (Jordanië). Inmiddels ben ik al in Peru, Brazilië en Italië geweest, maar heb ik nog niet 1 wereldwonder gezien. Waar ging het mis?

#7. Ik heb geen favoriet land

Nog altijd kan ik niet kiezen tussen Engeland, Peru en Nieuw Zeeland als favoriete reislanden. Van Engeland weet ik dat ik er ooit graag zou willen wonen, van de andere 2 absoluut niet. Toch zijn die laatste 2 echt prachtig en heb ik er mijn hart aan verloren.

#8. Ik vierde de afgelopen 4 jaar mijn verjaardag in het buitenland

31 juli is zo’n lekker fijne datum dat iedereen op vakantie is en ik dus ook maar. Daarom vierde ik het de afgelopen jaren in Biscarosse, Frankrijk (2010), Sydney, Australië (2011), Gent, België (2012) en Kuala Lumpur, Maleisië (2013). Dit jaar ben ik zowaar weer eens in het land.

Celebrating my 21st in Sydney, Australia | It's Travel O'Clock

#9. In Airlie Beach, Australië spotte ik een zeldzaam dier

Een dugong wel te verstaan. Het blijkt een soort zeekoe te zijn die je maar zelden ziet. Ik had het geluk om dit dier voorbij te zien schieten in het haventje van het Oost Australische kuststadje.

#10. In Peru at ik het vreemdste ooit

Namelijk cavia! Het is een lokale lekkernij en staat in veel restaurants gewoon op het menu. Bij mijn homestay in Humachucco kregen we allemaal cuy te eten, de Peruaanse benaming voor dit gerecht. Eens maar nooit weer.

#10. Mijn favoriete continent is Europa

Ondanks dat ik de hele wereld over reis om mooie landen te bezoeken en nieuwe herinneringen te maken, blijft Europa bij mij favoriet. Ik geniet van de oudheid, van de pleinen, de cultuur, de terrasjes, het sfeertje, de drukte en de diversiteit.

De charme van Europa - pleinen, terrasjes, oudheid, architectuur, cultuur en heerlijk eten | It's Travel O'Clock

#11. Ik ben een wintersportliefhebber

Het is inmiddels alweer wat jaartjes geleden dat ik voor het laatst op de latten stond, maar daar komt hopelijk deze winter verandering in. Mijn eerste x skiën was ook toen ik 2 was, toen gingen we met de hele familie naar het Oostenrijkse Kaprun. Sindsdien sta ik liever 1 week op de piste dan dat ik 2 weken aan het strand bak. True story.

#12. Pas in 2012 zette ik voor het eerst voet aan wal op een Waddeneiland

Ik als waterrat, bootliefhebber en eilandfanaat was nog nooit eerder op een Waddeneiland. Niet kunnen, vond ik en dus ging ik met een vriendin een dagje naar Ameland en fietsten we het eiland rond. Inmiddels ben ik een jaar laten naar Texel geweest en ga ik in oktober een weekendje naar Terschelling.

#13. Ik specialiseerde mij in Aviation Management

Ondanks mijn minder geslaagde 1e vliegreis heb ik gaandeweg een liefde voor vliegen ontwikkeld en ging ik jarenlang op een vrije dag naar Schiphol om vliegtuigen te kijken. Daar moest ik wat mee doen en dus besloot ik mij in Aviation Management te specialiseren tijdens mijn studie International Travel & Tourism Industry.

Vliegen naar Peru kan rechtstreeks vanaf Amsterdam.

#14. Ik vond de oudste jungle ter wereld maar saai

Taman Negara in Maleisië is met 130 miljoen jaar op de teller ‘s werelds oudste regenwoud. Boeiend zou je zeggen, maar ik vond er maar weinig aan. Het was er zó toeristisch en overspoelt met plastic en ander afval. Zonde! Nu heb ik natuurlijk maar een klein deel van de jungle gezien en is het dieper gelegen, verlaten stuk vast wel prachtig en boeiend.

#16. Ik mag dan een big city kinda girl zijn …

… maar in de ongerepte natuur kom ik even echt tot rust. De bergen en meren van Zwitserland, Nieuw Zeeland, Peru en Bulgarije wisten mij allen te raken.

Omringd worden door bergen | It's Travel O'Clock

#17. Heimwee doe ik niet aan

Behalve tijdens mijn 1e maanden in Amerika, waar ik regelmatig jankend mijn ouders belde dat ik naar huis wilde omdat ik voor mijn gevoel opgesloten zat. Gelukkig kwam het allemaal goed en heb ik dat bijna geboekte vliegticket gelaten voor wat het is en genoten van de ervaring.

#18. Op mijn 10e ‘reisde’ ik al zonder ouders

Ik was namelijk een echt kampkindje en ging op mijn 10e voor het eerst op ponykamp. Bestemming: Barneveld. Het jaar daarna volgde nog een ponykamp in Elst, een survival/avonturen kamp in St. Crepin, Frankrijk en een talenkamp in Cambridge, Engeland. Inmiddels ga ik al heel wat jaartjes mee als vrijwilliger bij een zomerkamp in Nederland.

#19. Berlijn vond ik tegenvallen

Het kan zijn dat ik er in mijn eentje was, het bomvol stond met kerstmarkten of het feit ik er maar 20 uur had, maar ik vond Berlijn behoorlijk tegenvallen. Nu kan ik prima soloreizen, dus dat zal het wel niet geweest zijn, maar ik denk niet dat Berlijn nog snel op mijn reislijstje staat.

#20. Ik ben in totaal in 24 landen geweest

Te weten: België, Frankrijk, Ierland, Spanje, Italië, Bulgarije, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Engeland, Amerika, Singapore, Maleisië, Australië, Nieuw Zeeland, Zweden, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Peru, Brazilië, Gambia, Griekenland en Turkije.

Traveling is my passion | It's Travel O'Clock

#21. Maar daar mogen wat mij betreft deze landen snel aan toegevoegd worden

Argentinië, Antarctica, Japan, Cuba, Kroatië, Noorwegen, Portugal, Chili, Zuid Afrika en Canada.

#22. Mijn droomreis speelt zich af in Argentinië en Antarctica

Eerst over land Argentinië ontdekken en dan met de boot naar de Zuidpool. Fantastisch! Het eten, de cultuur, de muziek, de natuur, de wijn, de architectuur en het ijs. I want it all.

#23. Ik ben zelden of nooit ziek op reis

Maar in zowel Peru als Sydney ben ik flink beroerd geweest. In Peru had ik hoogteziekte, zag ik 2 dagen behoorlijk geel en kon ik niks eten. In Sydney werd ik vlak voor de vliegreis naar Nieuw Zeeland ziek en heb ik een week lopen bibberen, hoesten en met knallende koppijn rondgelopen.

#24. Vrienden maak je overal

Tijdens de Maleisië reis van vorig jaar ontmoetten we een Nederlands stel op de boot van Pulau Tioman naar Mersing. Vanaf minuut 1 was er een klik en ook de hele busreis terug naar Kuala Lumpur hebben we met z’n 6-en aan één stuk door lopen kletsen. Die avond in Maleisië was de laatste avond van de reis en sloten we in stijl af met cocktails in de Skybar van het Traders Hotel. Nog altijd hebben we goed contact en voelt het alsof we elkaar al jaren kennen en dat terwijl ik ze pas 3x heb gezien.

Sky bar at the Traders Hotel in Kuala Lumpur | It's Travel O'Clock

#25. Unieke shotglaasjes verzameling

Mijn vriend en ik hebben er ooit een gewoonte van gemaakt om een shotglaasje mee te nemen uit het land van bestemming. Inmiddels is dit tot een waar ritueel uitgegroeid en nemen ook vrienden en familie voor ons wel eens een shotglaasje mee. Ik denk dat we er zo onderhand een stuk of 40 hebben!

Happy Travels, xoxo

Volg It’s Travel O’Clock ook op InstagramFacebookPinterest en Twitter.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Heel leuk om te lezen, deze tag is echt een succes!
  Karlijn Travels onlangs geplaatst…Fotoserie: de deuren van MarokkoMy Profile

 2. Leuk! Ik doe normaal niet veel aan tags, maar deze vond ik erg leuk. Ik heb hem dus vandaag ook geplaatst.
  Laura onlangs geplaatst…25x travel factsMy Profile

 3. Leuke blog! Goed om te lezen trouwens dat ik niet de enige laatbloeier ben wat betreft de Waddeneilanden ;).

 4. Wat een leuke studie heb jij gedaan. En wat een geluk met die zeekoe, vrij uniek! Leuke 25 travel facts om te lezen :)!
  Merin Veronique onlangs geplaatst…Alleen reizen, hoe doe je dat?My Profile

 5. Die van jou is ook leuk! Hoog tijd dat we Griekenland weer eens aan doen ;-)
  Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…25x travel facts over mijMy Profile

 6. Wat leuk om te lezen! Ik zou ook graag alle 7 wereldwonderen zien :) En cavia eten, dat voelt toch een beetje raar haha!
  Rianne onlangs geplaatst…What’s next?My Profile

 7. Leuk om te lezen! En o: ik word je roommate in Londen. Geen discussie mogelijk! ;-)
  Explorista onlangs geplaatst…Rocamadour: Bedevaartsplek waarvan je bijna gaat gelovenMy Profile

 8. Een beetje laat, maar niet minder leuk om te lezen. Wat heb je al veel moois mogen zien! Nieuw-Zeeland vond ik ook prachtig, van Engeland wil ik graag veel meer zien en van Peru kan ik alleen nog dromen. Zwitserland lijkt me ook prachtig, je foto’s zien er wonderschoon uit!
  Marcella onlangs geplaatst…Nom nom nom tagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close