The Press Club #2 The Press Club

De (reis)wereld is constant aan veranderingen onderhevig. Van te gekke nieuwe initiatieven tot angst gezaaid door terreur. Ons vakantiegedrag is de laatste jaren sterk veranderd. Door de opkomst van nieuwe bestemmingen en de toegankelijkheid van vliegtickets. In The Press Club deel ik regelmatig het laatste nieuws uit de reiswereld met je en tip ik een aantal tips van mede reisloggers. Here we go!

The News

Een kijkje in de wereld van vakantie uitgaven

Wat geven Nederlanders uit aan vakantie? | via It's Travel O'Clock
De meimaand staat weer voor de deur en dus krijg je ongetwijfeld een leuk extra zakcentje op je bankrekening bijgeschreven, genaamd Vakantiegeld. Maar geef jij dat geld ook daadwerkelijk uit aan een vakantie? Gemiddeld geven we dit jaar tussen de €1000 – €2500 p.p. uit aan een reis dit jaar en toch schijnt 25% te bezuinigen volgens Findio. Zonde! Want een vakantie heb je nu eenmaal nodig! Het geeft rust, je leert toffe mensen kennen, ziet de meest gave plekken en het geeft je perspectief. Sterker nog, het vooruitzicht aan een nieuwe vakantie, stedentrip of rondreis maakt mensen gelukkig aldus het onderzoek. Meer hierover op www.findio.nl

Op zoek naar je inner Khaleesi in Dubrovnik, Kroatië

Game of Thrones locaties in Kroatië | via It's Travel O'Clock

Voor Game of Thrones fans zullen de filmlocaties ongetwijfeld geen geheim meer zijn. Op verschillende plekken in Europa zijn inmiddels iconische scenes opgenomen, waaronder in de Kroatische stad Dubrovnik. Ga achter de schermen en bekijk plekken zoals de indrukwekkende en historische stadsmuren die in de serie dienst doen als King’s Landing.

Een van de grootste iconen uit de serie is zonder twijfel ‘Khaleesi’ oftewel Daenerys Targaryen die met haar draken heerst over het fictieve land Mereen. In real life is Mereen het Kroatische fort Klis dat net buiten Split ligt. Ooit was dit fort een belangrijk koninklijk kasteel, maar tegenwoordig kunnen jij en ik het bewonderen. Meer over het prachtige Kroatië en andere GOT-locaties lees je op www.croatia.hr 

Er staat een paard voor de deur in Zweden

Paardrijden in Zweden | via It's Travel O'Clock
Vroeger was ik een echt paardenmeisje, compleet met Penny agenda, en nog altijd kan ik er van genieten om op de rug van een paard door de natuur te rijden. In vakantiepark Kyrkekvarn Sörgården in Zweden is dat nu wel heel makkelijk, daar heb je namelijk gewoon een paard voor de deur. Hoe beter dan te paard de omringende bossen te gaan verkennen.

Dit vakantiepark heeft van die heerlijke typische Zweedse rooie huisjes en ligt aan de rivier de Tidan. Achter de huisjes staan maar liefst 40 IJslanders te grazen in de weide, klaar voor lange ritten door hun achtertuin. www.kyrkekvarn.com

The blogs

♥ Ik volg niet heel veel internationale bloggers, maar The Londoner is al lange tijd een favoriet. Natuurlijk vanwege de naam, maar ook vanwege de heerlijke reizen en foto’s die Rosie maakt. In Arriving in Venice neemt ze ons mee naar het romantische Venetië.

♥ Bianca van Food Travel Photography nam me weer even mee terug naar het fijne Griekenland en liet zien hoe geweldig het uitzicht is vanaf het Pizza Panorama Restaurant op Skiathos. Vorig jaar heb ik lang zitten wikken en wegen tussen Skiathos en Naxos. Het werd uiteindelijk het laatste, maar oh wat zou ik graag ook eens naar Skiathos gaan.

♥ Onlangs maakte ze met haar partner een wereldreis van 8 maanden en deelde op Karlijn Travels haar ervaringen. Geboeid volgde ik de reis en voegde gaandeweg steeds meer bestemmingen toe aan de never ending bucket list. Zo ook Hawaï, waarvoor Karlijn een handige blog deelde met route, planning en een kostenplaatje.

The personal favorite

Onlangs hing ik de toerist uit in mijn eigen stad. Dit keer niet alleen, maar nam ik mijn oma een weekendje mee op stap om mijn nieuwe thuisstad aan haar te laten zien. Naast dat we heerlijk aten, het Mauritshuis bezochten en aan de high wine gingen, overnachtten we bij een ontzettend leuke B&B midden in het centrum. Over B&B Dibbus schreef ik een uitgebreid artikel dat ik graag nog eens met je wil delen, want mocht je binnenkort in Den Haag overnachten, doe dat dan zeker bij Dibbus.

Overnachten in Den Haag doe je bij B&B Dibbus | via It's Travel O'Clock

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Bedankt voor het vermelden van mijn blogpost, superleuk :) !

  2. Dank je voor het herinneren dat deze maand het vakantiegeld eraan komt, you just made my day :) En wat superleuk dat je lekker met je oma de toerist ging uithangen, leuke herinneringen maak je zo!
    Yvonne onlangs geplaatst…De huurauto maffia van LissabonMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close