The Press Club #3 The Press Club

In ‘The Press Club‘ deel ik regelmatig handige reisweetjes, het laatste nieuws en praktische tips, regelrecht vanuit de reiswereld, aangevuld met favoriete blogs van mede-bloggers en een persoonlijke favoriet uit het archief van It’s Travel O’Clock. Deze keer o.a. bijzonder slapen in het bos, de beste surfspots van Europa en een kijkje op minder bekende eilanden van Griekenland.

The News

Het bos als slaapkamer in de regio Lorraine

Het bos als de ultieme slaapkamer bij de Franse regio Lorraine | via It's Travel O'Clock

Wie wel even genoeg heeft van de concrete jungle die wij in de Randstad hebben, zit in de Franse regio Lorraine helemaal perfect. Niet alleen hebben ze 3 mooie en groene natuurparken, ook kun je te midden van al die bomen overnachten! Wat dacht je van een blokhut met uitzicht op een roedel wolven, een glazen piramide in de bomen om sterren te kijken of een rustieke boomhut? Vanaf Utrecht ben je er in 6,5 uur! Meer info:
www.tourisme-lorraine.fr/nl/ontdek/natuur/

Nederlandse versus Belgische reizigers

Nederlandse versus Belgische toeristen | via It's Travel O'Clock

We lijken erg op elkaar en toch ook weer niet. Nederlanders en Belgen worden vaak met elkaar vergeleken, zo ook door accommodatie site Waytostay. Wat blijkt uit hun onderzoek: niet alleen hebben we een voorkeur voor andere bestemmingen (NL: Parijs en Berlijn, BE: Lissabon en Barcelona), ook gaan we liever we op een ander moment. Hoewel voor beiden april en mei populair zijn, gaan Belgen liever in juli nog een keer weg en Nederlanders in oktober. Ook reizen wij Nederlanders vaker met z’n 2’tjes of 3-en, Belgen gaan vaker met 4 of 5 man op pad. Meer info:
www.waytostay.com/nl/news/onderzoek-nl-be/ 

Schakel je eigen reisguru in

Vakantiedeals via Holidayguru.nl | via It's Travel O'Clock

Een bijzondere reis maken, maar niet de wereld hebben om uit te geven? Een last-minute stedentripje zonder jezelf in de schulden te steken? Een strandvakantie boeken naar een bestemming waar je nog niet eerder aan had gedacht? Het kan allemaal dankzij de mega scherpe prijzen die de Holidayguru vindt. Check zelf de vakantiedeals op www.holidayguru.nl 

The blogs

♥ Ik heb een zwak voor het Ierse eiland ontwikkeld. Het land fascineert mij enorm en de natuur lijkt me echt geweldig. Ik besloot zelfs dat het mijn afstudeeronderwerp werd en schreef een scriptie over de bestemming. In ‘Dit zijn de mooiste bestemmingen voor je Noord Ierland roadtrip‘ deelt Milou van Explorista heerlijke beelden die de wanderlust aanwakkeren.

♥ Ook Griekenland heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind het een prachtig land en een diepgewortelde cultuur. Ik heb alleen nog veel te weinig gezien en Lisette van Travellust laat zien dat ook het eiland Symi prachtig is in ‘Onbekend Griekenland: het schilderachtige Symi‘.

♥ Stiekem droom ik ervan om een super profi sufer te zijn, maar de realiteit is dat ik pas 1 poging heb gewaagd en toen nog niet eens normaal op mijn plank kon blijven staan. Toch blijft dat surfen lonken en dus is het blog ‘10 uitstekende surfspots in Europa‘ van Hans op We Are Travellers leuk om inspiratie op te doen voor een surftripje voor beginners.

Surfsspots in Europa | via It's Travel O'Clock
Foto: We Are Travellers

The Personal Favorite

Ik zei het al, Griekenland is een heerlijk reisland en vorig jaar ontdekte ik maar liefst 3 eilanden: Naxos, Santorini en Paros. Hoewel Santorini op menig bucketlist prijkt, zijn de andere twee eilanden relatief onbekend en dat was stiekem de reden waarom ik koos voor een zomervakantie op Naxos. In ‘7x fijn op Naxos (Griekenland)’ neem ik je in woord en beeld mee naar dit leuke eiland.

7x fijn op Naxos (Griekenland) | via It's Travel O'Clock

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik krijg nu pas deze pingback door! Dankjewel voor het delen lieve Daph, ik zou heel graag teruggaan naar Noord Ierland! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close