The Press Club #1 The Press Club

Niet alleen stap ik zelf regelmatig in het vliegtuig, de auto, de bus of de trein om gave nieuwe bestemmingen te ontdekken en oude klassiekers opnieuw te ervaren, ook ben ik in het dagelijks leven werkzaam in de toeristische branche. Als PR consultant is reisnieuws nooit ver weg en volg ik de laatste trends. Vaak is dit een bron van inspiratie, maar ook mede bloggers zorgen ervoor dat ik regelmatig op mijn stoel wiebel van enthousiasme. Hoog tijd om al dit leuks met jullie te delen in The Press Club, een regelmatig terugkerende rubriek.

The News

Fietsen langs wijngaarden en werelderfgoed in Tsjechië

Fietsen langs de wijnroutes van Moravië, Tsjechië | via It's Travel O'Clock

In het oosten van Tsjechië ligt de regio Zuid-Moravië waar je kunt fietsen over de ‘Moravische Wijnroutes’ die je door een met wijngaarden bezaaid landschap voeren, langs pittoreske dorpjes en historische monumenten. Er zijn 11 routes die in totaal maar liefst 1200 kilometer omvatten.

Het langste traject is de 300 kilometer lange ‘Green Way Moravian Wine Trail’ en gaat van het oude wijnstadje Znojmo bij de Oostenrijkse grens, naar Uherské Hradiske op 40 kilometer van de Slowaakse grens. Onderweg kom je door 70 wijnstadjes, 10 beschermde natuurparken en langs tal van historische monumenten.
www.czechtourism.com/s/wine-trails

Primeur Hop-on Hop-off tram in Den Haag

Hop-on Hop-off Tram in The Hague, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

Den Haag heeft een primeur: een Hop-on Hop-off verbinding tussen de binnenstad en het Scheveningse strand. De eerste en vooralsnog enige in Nederland. Voor deze nieuwe toeristische tramroute gebruikt het Haags Openbaar Vervoer Museum uitsluitend voertuigen uit de jaren ’50 met een klassieke, Haagse kleurstelling: crème-geel met groene biezen. The Tourist Tram rijdt in de zomer van 2016 de hele week en verder in de weekenden en op feestdagen. De route loopt langs 16 toeristische attracties en met een kaartje voor één of meer dagen kun je onbeperkt in- en uitstappen tijdens de rit.

Iedere zitplaats in de Tourist Tram is voorzien van een audiotour en is in acht verschillende talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans, Chinees, Japans én Haags. Met de aanwezigheid van Haags als taal biedt de Hop-on Hop-off tram Nederlandse bezoekers op humoristische wijze een extra kennismaking met Den Haag. Een dagkaart kost €14,- Een tweedagenkaart €18,-.
denhaag.com/nl/locatie/45872/tourist-tram

Op ontdekkingsreis door Patagonië met Australis

Australis Cruise Expedition Cape Horn | via It's Travel O'Clock

Dit jaar is het precies 400 jaar geleden dat de Nederlandse ontdekkingsreizigers Willem Cornelisz Schouten en Jacob le Maire rond Kaap Hoorn voeren, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Cruisemaatschappij Australis viert dat met een adembenemende cruise in Patagonië.

Tijdens de cruise naar Kaap Hoorn worden de reizigers van het cruiseschip naar het eiland gebracht met maar alleen als de weersomstandigheden het toelaten. De cruise naar Kaap Hoorn is een once-in-a-lifetime-experience en voert langs mythische plaatsen en door een adembenemend natuurgebied.

Op weg van het start- naar het eindpunt, tussen Ushuaia – de meest zuidelijk stad van de wereld – en Punta Arenas, passeert het schip gletsjers, diepe fjorden en eindeloze, onbewoonde vlaktes waar de weerelementen vrij spel hebben. De expeditie is een bijzondere manier om de wildernis van dichtbij te ervaren en te  genieten van de mooie natuur op dit stukje aarde.
www.australis.com

The blogs

♥ Net als Nathalie van Map of Joy droom ik van een rondreis door het noorden van Engeland. Afgelopen week stapte ze in het vliegtuig om er vervolgens 4 dagen rond te reizen. Manchester, the Peak District, York en het schattige kustplaatsje Whitby, je leest er over in Instadiary Noord Engeland.

♥ Deze zomer vlieg ik voor het eerst naar Portugal waar ik een roadtrip door het land ga maken én een bruiloft zal gaan vieren. Vorige week zijn de tickets geboekt en ook de 1e accommodatie ligt al vast, tijd om me eens lekker in te lezen. Stéphanie van Expeditie Aardbol tipt 10x eten & drinken in Lissabon.

♥ Natasja van Wat Zij Zegt neemt ons in 14 foto’s uit de hak van de Italiaanse laars mee naar de zonnige regio Puglia waar ze de Paasdagen doorbracht. Die heerlijke zee, traditionele trulli en de charmante dorpjes is waar deze streek zo bekend om staat. Ik zeg Wanderlust!

14 FOTO’S UIT DE HAK VAN DE ITALIAANSE LAARS | via It's Travel O'ClockFoto’s: Natasja van Wat Zij Zegt

The Personal Favorite

Mijn favoriete door mij geschreven artikel van de afgelopen maand is mijn GREAT Britain Travel Bucket List. Een lijst vol met 32 ogenschijnlijke heerlijke steden, dorpjes en natuurgebieden in Engeland, Schotland, Wales & Noord Ierland die ik nog niet eerder bezocht heb, maar die erg hoog op het wensenlijstje staan!

The GREAT Britain Travel Bucket List | via It's Travel O'Clock

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik maakte de reis met de Australis twee jaar gelezen, echt een van de meest memorabele dingen die ik ooit heb gedaan! Jammer dat het zo duur is, anders zou ik zeker nog een keer gaan (al was het maar omdat het zo’n slecht weer was op Kaap Hoorn …)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close