The Portugal Diaries – pt. 2 | Obidos, Peniche en bruiloft The Diaries

In deel 1 van The Portugal Diaries kon je al lezen hoe wij onze roadtrip door Portugal begonnen met een stedentrip naar Porto en vervolgens met onze huurauto van Sunny Cars doorreden naar Coimbra, dé studentenstad van Portugal. In deel 2 vervolgen we onze reis richting het zuiden waar we een midweek met familie doorbrengen in een mooie villa in het binnenland.

The Portugal Diaries pt.2 - Obidos | via It's Travel O'Clock

♥ De eerste stop is het pittoreske Obidos. Ik had er werkelijk waar nog nooit van gehoord, maar dit blijkt een heuse toeristentrekpleister te zijn. Nu kan je dat natuurlijk afschrikken, maar laat het dat je allerminst doen want een paar uurtjes in dit vrolijke middeleeuwse dorpje zijn zeker de moeite waard.

The Portugal Diaries pt. 2 - Obidos | via It's Travel O'Clock

♥ Obidos is een gefortificeerd dorpje en het is dan ook de kasteelmuur dat de grootste eyecatcher is hier. Binnen de stadsmuren sieren talloze boetiekjes, muzikanten, delicatessenwinkeltjes en een aantal terrasjes de smalle straatjes. Er is eigenlijk maar een hoofdstraat met daar omheen een aantal leuke zijstraatjes waar je in kunt duiken. Trouwen is hier ook populair. In de paar uurtjes dat wij hier ronddwaalden, waren we getuigen van twee bruiloften.

The Portugal Diaries pt. 2 - Obidos | via It's Travel O'Clock

♥ Die kasteelmuren, daar kun je dus zelf overheen lopen. Het is wel met gevaar voor eigen risico en niet voor je weggelegd als je hoogtevrees hebt of slecht ter been bent. Bovenop de muur heb je uitzicht op het knusse centrum, maar ook over de groene omgeving.

The Portugal Diaries pt. 2 - Peniche | via It's Travel O'Clock

♥ Obidos heb je met een uurtje of 3/4 wel gezien en dus blijft er zat tijd over om lekker verkoeling te zoeken op het strand. VERKOELING met hoofdletters, want de westkust van Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan en dus is het water hier flink kouder dan in de Algarve dat aan de Middellandse Zee ligt. In Peniche genoten we van een paar uur opboksen tegen de golven nadat we gewend waren geraakt aan de watertemperatuur.

The Portugal Diaries pt. 2 - Peniche | via It's Travel O'Clock

♥ De temperatuur in augustus liep hoog op en die koude golven kwamen dan ook zeker goed van pas. Net als een koud biertje trouwens, dat in Portugal vaak Sagres of Super Bock is. Een prima dorstlesser op warme zomerdagen.  Op het strand raakten we niet snel uitgekeken en dus pakten we nog even de zonsondergang mee en aten we een hapje met uitzicht op zee. Alvast pratend over wat er de volgende dag zou komen …

The Portugal Diaries pt. 2 - Portugese bruiloft | via It's Travel O'Clock

♥ De volgende dag. Dit was de reden dat we met de hele familie naar Portugal gevlogen zijn. Een neef zou gaan trouwen met zijn Portugese vriendin. En dat hebben we geweten. Nog nooit heb ik zo’n mooie en complete bruiloft meegemaakt, aan werkelijk ieder detail was gedacht. Van de voltrekking in de kerk tot een borrel bij een wijngaard compleet met een fado zangeres en paaldanser. Daar bleef het niet bij, vervolgens schoven we allemaal aan voor een heerlijk diner, proefden we van de wijnen van de wijngaard en dansten we door tot in de kleine uurtjes.

In het 3e deel van The Portugal Diaries neem ik jullie verder mee naar het zuiden.

The Portugal Diaries 2 | via It's Travel O'Clock

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ook wij waren dit jaar in Obidos. Had er ook nog nooit van gehoord. Maar wat een mooi stadje! Wat gaaf trouwens, dat je een Portugese bruiloft mocht meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close