The Nijmegen Diaries The Diaries / Toerist in eigen land

Het mooie aan ons Nederland zijn de kleine afstanden die je slechts hoeft af te leggen om toch alweer op een andere mooie en vaak onbekende plek terecht te komen. Zo kruisten mijn bonusmoeder en ik vlak voor de kerst in slechts 1,5 uur het land door van West naar Oost en belandden wij bíjna bij onze buren in Duitsland. Wij bleven echter aan deze kant van de grens en doken het gezellige Nijmegen in voor een weekend vol ontdekkingen in deze voor ons onbekende stad. In deze ‘Nijmegen Diaries’ neem ik je mee op onze ontdekkingstocht. Sit back and enjoy the show.

Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ We kick-starten de dag met een duik in het verleden van Nijmegen en de rest van Nederland met een bezoek aan Museum Het Valkhof. Back in the day, toen het nog gebruikelijk was om aan landjepik te doen of elkaar onderling een stuk land te geven als het neefje van de ene koning met de dochter van de ander trouwde, speelde Nijmegen een belangrijke rol in die onderhandelingen. Terwijl Engeland, Spanje, Frankrijk en Duitsland onderling aan het ruziën waren over wie nou eigenlijk de baas was over ons landje, had Nijmegen als centraal gelegen stad een sleutelrol in de uiteindelijke vrede. Over die geschiedenis leer je van alles in dit museum.
website

♥ Direct naast het museum staat de historische Belvédère die met een brug aan het museum is verboden. Klim die heuvel op naar de brug en je hebt een mooi uitzicht op de machtige rivier de Waal. Zomers is het denk ik ook heerlijk toeven op het terras van het Belvédère.

The Nijmegen Diaries, Nijmegen | via It's Travel O'Clock

♥ Na die duik in de geschiedenis en een kleine wandeling rondom het Belvédère, vonden we het wel tijd worden voor een lekkere kop warme chocomelk met een stuk gebak. We doken het über gezellige Hotel Credible in, ploften neer op die meer dan comfortabele Chesterfield bank en keken onze ogen uit.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Na wederom een korte wandeling – Nijmegen is een lekker compacte stad – vonden we het wel tijd worden voor een biertje en schoten we bij Brouwerscafé De Hemel binnen. In dit voormalige klooster knoopten we een gesprekje aan met barman Selmar die ons een Hemelse Proeverij van een 6-tal huisgebrouwen biertjes voorzette. Naast een echte wijnliefhebber ben ik ook echt erg geïnteresseerd in het hoe en wat van bierbrouwen. Een mooie gelegenheid dus om meer over deze bieren te weten te komen en het smaakpalet te verwennen.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Bij De Hemel kun je overigens ook heerlijk lunchen of gewoon gezellig met wat vrienden een ander biertje drinken en bijpraten. Nog geen locatie voor de Nieuwjaarsborrel gevonden? Check dan eens of De Hemel iets voor jou is.

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Na ons buikje goed gevuld te hebben met een broodje en 6 heerlijke biertjes was het tijd om eens het centrum van Nijmegen op het gemakje te bekijken. De Grote Markt was omgetoverd tot een mini Winter Wonder Land met her en der wat kerstkraampjes. Hoewel ik zeg ‘winter’avond, viel dat hartstikke tegen, de temperaturen klommen tot boven de 15 graden.

♥ Zoals je ziet is de Grote Markt van Nijmegen echt een plaatje, al helemaal met al die vrolijke kerstverlichting!

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Na al dat gewandel was het tijd om de voetjes even wat rust te gunnen en chillden we even op onze kamer bij het super centraal gelegen Hotel Atlanta. Vanaf de Grote Markt konden we zo de kamer in rollen en neerploffen op een heerlijk bed.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Toen de avond viel fristen we ons wat op en togen richting LUX voor een heerlijk filmdiner.  Bij LUX hebben ze een leuke kaart met daarop bekende gerechten met een twist. Zo genoot ik bijvoorbeeld van een heerlijke pulled pork, maar dit keer in salade variant in plaats van op een broodje.

♥ Na het diner nog even een kop koffie die we besloten mee te nemen naar de bioscoopzaal die twee verdiepingen hoger lag. We lieten ons meevoeren door Carrey Mullighan en Helena Bonham-Carter in de film Suffragette over de geweldige strijd van Britse vrouwen die begin vorige eeuw voor stemrecht streden. Een mooie een leerzame film.
website

♥ Na de film deden we nog even een heerlijk wijntje bij het gezellige grand-café het Vlaams Arsenaal voordat het bedtijd was.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Na lekker uitgeslapen te hebben en uitgebreid van het ontbijtbuffet te hebben geprofiteerd vonden we het wel weer tijd worden voor een frisse neus en wandelden we naar de Waalkade. In de winter is het er rustig en stil, maar ik kan mij zo voorstellen dat het hier in de zomer heerlijk toeven is.

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Ik vind het heerlijk om een stap terug in de tijd te doen en kan echt genieten van al dit soort historische schoonheden. Het blijft een bizar idee dat monumenten en bruggen als deze er al ver voor mijn tijd stonden en dat dit hopelijk ook tot ver na mijn tijd zo blijft. In een ver verleden heb ik overwogen om geschiedenisleraar te worden ;-).

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥ Wandelen in de buitenlucht maakt hongerig en dus was het tijd om te gaan lunchen. Bij De Bruijn Lunch op de Markt genoten we van een heerlijke proeverij van kleine broodjes, een mini salade en een klein kopje soep. Een soort tapas lunch. Grappig detail: de tafels bij De Bruijn zijn gemaakt van een oude bowlingbaan, vandaar die zwarte pijlvormige strepen op de tafel.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

♥  Onze ontdekkingstocht door Nijmegen sloten we af bij de voormalige HONIG fabriek. Dit industriële hipsterpand was voor de gelegenheid omgetoverd tot een food truck festival meets kerstmarkt. Caravans vol met lekkere hapjes, live muziek, chille hangplekken en kraampjes met hippe kado-waardige spulletjes. Ik ben wel fan van deze kerstmarkt 2.0 die ze bij de SMKMRKT te bieden hadden.
website

The Nijmegen Diaries, The Netherlands | via It's Travel O'Clock

Nijmegen je was een toppertje! Tot snel.

 

Happy travels, xoxo

Deze trip werd mogelijk gemaakt door RKBTKAN – zie www.centrumnijmegen.nl


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik hoorde al zoveel goede verhalen over Nijwegen en dit zit er ook nog eens heel gezellig uit! Gister deed ik een dagje Groningen en binnenkort maar eens een dagje Nijwegen doen :D
    Bianca onlangs geplaatst…Tips voor je stedentrip ValenciaMy Profile

  2. Leuk, mijn stad is de laatste tijd enorm populair in blogland :) Leuke foto’s, ziet er mooi uit! Volgende keer bij de Waalkade nog even afslaan richting de Uiterwaarden voor een strandwandeling, want op de Waalkade is eigenlijk nooit wat te beleven ;)

  3. Nijmegen staat nu zeker op mijn reislijstje voor deze maand! De Waalkade en De Bruijn zet ik erbij :)

  4. Prachtige foto´s. Veel mensen weten niet hoeveel moois Nederland heeft te bieden. Je hoeft echt niet altijd op een verre vakantie om mooie dingen te zien. Niet voor niets komen zoveel toeristen naar ons mooie land toe. En Nijmegen is een van de mooiste steden in Nederland, dat heb je goed laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close