Sunkissed | zonsopkomst bij Ayers Rock (Australië) Sunkissed

Soms is het de moeite om voor dag en dauw op te staan, nog voordat de vogeltjes fluiten en de haan begint te kraaien. Zo’n moment is daar als je bezig bent met wat voor velen toch wel een ultieme roadtrip is: dwars door de Outback van Australië. ‘The Red Desert’ zoals het ook wel wordt genoemd, heeft een paar bizarre natuurverschijnselen als uitblinkers: The Olgas (Kata Tjuta), Kings Canyon en Ayers Rock (Uluru) die je tijdens je roadtrip niet mag missen. En die zonsopkomst bij Ayers Rock, die mag je toch echt niet missen.

Zonsopkomst Ayers Rock

Ik wil je tot niks verplichten, maar een toch wel legendarisch te noemen roadtrip voor het hart van Australië is eigenlijk niet compleet zonder de zonsopkomst bij Ayers Rock meegemaakt te hebben. In het holst van de nacht sta je op, om vervolgens met nog honderden anderen naar het viewing platform te gaan. Toegegeven, ‘honderden anderen’ klinkt niet verleidelijk, maar die zullen net als jij versteld staan wanneer de eerste zonnestralen zich laten zien en Ayers Rock vurig rood kleurt. Zoals je kunt zien liegt het uitzicht er absoluut niet om.

Lees ook: Sunkissed | Valley of the Winds (The Olgas)

Ayers Rock of Uluru

De Outback is al eeuwenlang heilige grond voor de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië die hun eigen taal hebben. Dat kan wel eens verwarrend zijn want zoals je ook in dit blog leest zijn er verschillende namen voor dezelfde bezienswaardigheden. Zo is Ayers Rock de wereldwijd bekende benaming vanuit het Engels, maar is Uluru de naam die de Aboriginals aan deze gigantische rotsformatie hebben gegeven. Het naastgelegen Kata Tjuta (Aboriginaalnaam) luistert in het Engels naar de naam The Olgas.

Lees ook: Discovering the Australian Outback

How to get there?

Simpel: roadtrip. Dat is eigenlijk the way of life in Australië. Of je huurt/koopt een auto om mee door het land te toeren, of je gaat gezellig op pad met anderen en boekt een meerdaagse tour. In de Outback is het haast onmogelijk om te verdwalen want alleen de Stuart Highway doorkruist het land van Noord naar Zuid. Om uiteindelijk bij Ayers Rock aan te komen pak je de afslag naar de Lasseter Highway/State Route 4. Vanaf Adelaide is het 1.600 kilometer, vanuit Darwin een kleine 2.000.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Haha, ja dat is vaak zo met dit soort mooie dingen: je bent niet alleen en inderdaad klinkt honderden anderen niet als iets om meteen enthousiast van te worden. Aan de andere kant heb ik het nooit als heel vervelend ervaren, bij Angkor Wat en Machu Picchu vond ik de ruimte groot genoeg om je niet aan andere mensen te “storen” en je bent toch zo bezig met die mooie zonsopkomst, dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt. Het heeft ook wel wat om daar met mensen van over de hele wereld samen te staan op dat moment, toch?! :)

    • Dat heb ik ook met toeristische attracties als de Big Ben en Eiffeltoren. Ze zijn niet voor niks populair, dat komt gewoon omdat ze ook onwijs de moeite waard zijn en dus daarvoor ontzettend druk. Part of the deal om het zo maar even te zeggen. Bij Ayers Rock was het inderdaad niet vervelend en er hing een heel erg gezellig sfeertje. Iedereen was wel een beetje verrukt toen de zon ook echt op kwam en de oehs en ahs waren niet van de lucht.
      Daphne onlangs geplaatst…Sunkissed | slow travel in FrankrijkMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close