Sunkissed | zonsondergang op Santorini Sunkissed

Van over de hele wereld komt men er voor naar het eiland toegevlogen en geen Griekse souvenirwinkel die er geen ansichtkaart van verkoopt. Ik heb het natuurlijk over de zonsondergang op Santorini.

Velen zijn het er over eens dat je gewoon eens in je leven hier in de zon in de zee moet hebben zien zakken en geef ze eens ongelijk. Santorini is op de foto’s altijd een Picture Perfect plaatje en die gouden gloed geeft nog meer een magisch cachet aan het geheel. De vlieguren waard toch?

 

Zonsondergang op Santorini

Wie het over de zonsondergang op Santorini heeft, heeft het over het uitzicht vanuit het piepkleine dorpje Oia. Dit is dé plek waar alle beroemde foto’s met blauw-witte koepelkerkjes die afsteken tegen de azuurblauwe zee met een gouden gloed en die foto’s willen we allemaal zelf ook maken, yours truly natuurlijk niet uitgesloten.

Er zitten alleen wel een paar haken en ogen aan dit tafereel, want Oia als dorpje stelt bar weinig voor. Het zijn een paar pleintjes en propvolle smalle straatjes waar iedere vierkante centimeter door een souvenirwinkeltje in beslag wordt genomen. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar niet als er iedere dag dui-zen-den mensen naartoe komen die allemaal een plekje zoeken voor het mooiste uitzicht!

Vanuit Fira en de rest van het land stromen tegen het einde van de dag de auto’s, scooters en bussen in een lange sliert de berg op richting Oia, compleet met luid getoeter en een paar hachelijke momenten in de bochten. En dat betekent dat het dus ontzettend druk is en je eigenlijk al in de middag in Oia moet zijn, wil je überhaupt kans maken om die ene mooie foto na te maken. Dat laatste is mij dus niet gelukt. Daarom voor jullie een (naar mijn bescheiden mening) eveneens een mooie foto van de ondergaande zon op Santorini, maar dan vanuit Fira.

How to get there?

Wees dus zoals gezegd op tijd in Oia als je dé zonsondergang wilt meemaken en fotograferen, zodat je voldoende tijd hebt om strategisch een plekje uit te kiezen. Vanuit verschillende plaatsjes op Santorini rijden bussen naar Oia, maar deze zijn zeker ‘s avonds propvol. Veel toeristen pakken daarom ook wel zelf de auto of huren een quad of scooter. Hou er rekening mee dat Oia op het puntje van het eiland ligt.

Happy travels, xoxo

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Grappig, ik heb een paar jaar geleden een dag of 5-6 in Oia gelogeerd (after dark best een leuk plaatsje trouwens, overdag nogal slaperig). Ik moest tijdens ‘het kijken van de zonsondergang’ vreselijk lachen om het publiek dat applaudisseerde toen de zon onderging. Ik bedoel, dat doet de zon toch wel (give or take) elke avond ;-)
    Esther onlangs geplaatst…Street art in Oostende: The Crystal ShipMy Profile

  2. Het eiland lijkt me prachtig, en de plek van de foto met zonsondergang ziet er heel mooi uit :) Jammer dat Oia niet zoveel voorstelt eigenlijk en overspoeld is met mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close