Sunkissed | zonsondergang in de gezellige haven van Naxos, Griekenland Sunkissed

Op vrijdag neem ik jullie in ‘Sunkissed’ regelmatig mee naar een zonnige bestemming met een foto waarin de zon een belangrijke rol speelt. Afgelopen zomer ging ik voor het eerst in jaren weer eens op vakantie in plaats van op reis. Dit keer stond bijkomen centraal en niet het zoveel mogelijk zien zoals ik normaal gesproken doe. Op dus naar een bestemming waar de zon vrijwel gegarandeerd schijnt, de stranden fijn zijn, het eten lekker en de cultuur interessant. Op dus voor een vakantie op het Griekse eiland Naxos, waar dit allemaal samen kwam.

De Griekse eilanden

Al jaren stonden de Griekse eilanden op mijn radar. Die zeeën die blauwer dan blauw zijn, de fotogenieke dorpjes, die diepgewortelde cultuur, dat heerlijke zonnetje en zo kan ik nog wel even door gaan. Ook een welverdiende vakantie waarbij even niks moest en alles mocht was iets waar zowel ik als mijn vriend naar snakte. Dat die vakantie naar Griekenland zou gaan, daar bestond geen twijfel over, maar Griekenland bestaat uit duizenden eilanden en allemaal zijn ze anders. Waar moesten we heen?

Lees ook: Travel inspiration | Greek style

Kreta, Kos en Rhodos hadden we niet zoveel behoefte aan, maar verder werd het even nadenken. Na een klein beetje speurwerk op Pinterest en blogs ontstond er al snel een shortlist. Zakynthos, Naxos, Paros, Santorini, Mykonos, Skopelos en Skiathos, die leken ons wel wat. De laatste twee behoren tot de Sporaden, terwijl Zakynthos behoort tot de Ionische eilanden en de andere eilanden deel uitmaken van de Cycladen. Zo kent Griekenland nog wel meer eilandgroepen.

Naxos

Hoewel alle eilanden stuk voor stuk prachtplaatjes lijken te zijn werd de knoop uiteindelijk doorgehakt en kozen we voor Naxos, simpelweg omdat dit eiland gunstig ligt ten opzichte van de andere eilanden, maar ook gewoon omdat de accommodaties hier het meeste waar voor het geld leken te geven. En waar voor ons geld, dat kregen we!

Verschillende kleine zandstrandjes, een ruig binnenland, historische tempels en smalle straatjes werden afgewisseld met fruitbomen, panoramische vergezichten en gezellige restaurantjes. Het fijnste plekje van heel Naxos was toch wel de boulevard op de foto hierboven, waar het naar mate de zon verder in de zee zakte steeds gezelliger werd. Talloze winkeltjes en restaurantjes vormen samen de boulevard met uitzicht op de Tempel van Apollo en de haven. Die haven was als een schatkist die vol lag met de meest indrukwekkende zeilboten en miljoenenjachten die ook in Monaco of St. Tropez niet zouden misstaan.

Hier rondlopen, een ijsje eten of een wijntje drinken, herinneringen maken, tijd voor elkaar hebben en genieten van al het moois om ons heen, maakte dit tot een heerlijke vakantie!

Lees ook: The Greek Diaries

How to get there?

Hoewel Naxos het grootste eiland van de Cycladen is, heeft het geen internationaal vliegveld en is het daarom het makkelijkst te bereiken per ferry vanuit Mykonos (45 minuten). Verschillende airlines vliegen vanuit Nederland rechtstreeks op Mykonos. De terugweg zal veelal via Santorini gaan, dat via een ferry overtocht van +/- 2,5 uur te bereiken is. Toch liever vliegen en Naxos bijvoorbeeld combineren met het vasteland van Griekenland? Dat kan ook, er is namelijk wel een klein vliegveldje waarvandaan je o.a. naar Athene kunt vliegen.

Happy travels, xoxo

 


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. en lekker eten dat je er kunt!
    het kost er voor Nederlandse begrippen bijna niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close