Sunkissed | Zomer in Rome Sunkissed

Zo ben je nog nooit in Rome geweest en zo stap je 2x in een half jaar in het vliegtuig naar het topstuk van Bella Italia. Waar ik in maart kennismaakte met de stad om mijn vriend zijn verjaardag te vieren, was het in juni tijd om samen met mijn moeder mijn verjaardag te vieren (31 juli blaas ik 25 kaarsjes uit). Grappig om te zien hoe in zo’n korte tijd er toch dingen kunnen veranderen.

Lees ook: Picture Perfect | voorjaar in Rome

Rome mag dan de bijnaam ‘De Eeuwige Stad’ met zich meedragen, veranderingen zijn er zeker waar te nemen. In juni liepen de temperaturen hoog op tot over de 30 graden en stonden de bloemen mooi in bloei. Het was aan de mensen op straat te merken, die net als wij, duidelijk last hadden van de warmte. Terrasjes waren voller dan vol en er hing een bijna tastbare stilte. Geen drukgebarende selfiesticksverkopers of extreem uitgelaten toeristen die een gil niet konden onderdrukken bij het zien van het Colosseum. Het was eigenlijk wel fijn dat het gemiddelde energiepijl zo lekker laag lag, dat gaf ons mooi de gelegenheid om Rome in alle rust nog eens verder te verkennen.

Hoewel de hitte er voor zorgde dat we wat vaker dan gebruikelijk een schaduw- en drinkpauze moesten inlassen, zorgde het ook voor een sfeervol leven op straat. Natuurlijk staan Rome en de rest van Italië er om bekend om hun al fresco leven, maar met dit mooie weer zit er al helemaal geen hond binnen. Laat dat nou net het fijnste zijn aan het leven hier.

Lees ook: Plek van de maand | Spaanse Trappen in Rome

In de zomer floreert de stad. Mensen zijn vrolijk, overal klinkt gelach en muziek, en ook de bloemen doen hun best om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Met de warmte van de zonnestralen die over de eeuwenoude gebouwen van de stad hing, leek het soms net alsof de stad in vuur en vlam stond. Het past goed bij de passie van haar bevolking.

Ja, de zomer in Rome is zeker aan te bevelen, alhoewel ik de echte hitte van juli en augustus (het is er momenteel bijna 40 graden!) toch liever laat voor wat het is. Wat vinden jullie de beste periode om Rome te bezoeken?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close