Sunkissed | zinderende hitte in Yosemite National Park Sunkissed

Het is alweer bijna twee zomers geleden dat Tris en ik met onze Jeep vanuit San Francisco koers zetten naar Yosemite National Park. Airco op vol vermogen, lekkere beats op de radio en zonnebrillen op onze neuzen want het was zonder twijfel volop zomer in Amerika. Het was half september 2014 en langs de snelwegen riepen grote billboards mensen op om vooral zuinig aan te doen met water. Die oh zo heerlijke Californische amandelen waren peperduur door de mislukte oogst, golfbanen lagen er groezelig bij en ook onze lieve gastvrouw Ruth-Ann en gastheer Monti van Yosemite Nights Bed & Breakfast verzochten ons om vooral kort te douchen. Kortom Californië ging gebukt onder de zinderende hitte en temperaturen bereikten al vroeg op de dag de 40 graden. En dat heeft wel degelijk invloed op een bezoek aan Yosemite.

Lees ook: Sunkissed | hiken in Yosemite National Park

Yosemite National Park in de zinderende hitte

Het vergde dus wat aanpassingsvermogen om met deze temperaturen te reizen, wij Nederlanders zijn dit natuurlijk helemaal niet gewend. Ruth-Ann en Monti gaven nog wat laatste tips toen we al vroeg in de ochtend het park in reden. We besloten het rustig aan te doen en deze eerste dag de boel zoveel mogelijk  met de auto te verkennen. Dat was bepaald geen straf want vanuit de auto wordt je zeker ook fantastische uitzichten getrakteerd. We besloten een paar korte wandelingetjes te maken en vooral de schaduw van de bomen op te zoeken. Bomen zijn er in Yosemite genoeg, waaronder de wereldberoemde Sequoia die mensen van over de hele wereld naar zich toe trekken.

Lees ook: Sunkissed | smokin’ hot Death Valley

Helaas was de zinderende hitte ook van invloed op de natuur. Er bleek een bosbrand te zijn ontstaan nabij de beroemde Halfdome en ook de Merced River – waar je normaal op kunt raften – stond nu zo goed als droog. Yosemite zuchtte onder de hete temperaturen. Het park is een van de mooiste natuurgebieden waar ik ooit ben geweest en ik kan mij zo voorstellen dat het er in de lente nog veel mooier uitziet!

Lees ook: Een niet standaard route voor een rondreis door Amerika

How to get there?

Simpel: auto. Amerika is natuurlijk het land dat vrijwel synoniem staat voor roadtrip en dus is ook Yosemite National Park perfect te bereiken met de auto. Ook in het park kun je veel plekken met de auto bezoeken. Sterker nog: als je niet een paar weken de tijd hebt, dan zul je een auto echt nodig hebben om zoveel mogelijk van het park te kunnen zien. Vanuit San Francisco is het zo’n 3 uur (265 km), vanuit Los Angeles 4,5 uur (450 km) 5,5 uur (550 km). Alle 3 de steden zijn via een directe vlucht vanaf Amsterdam te bereiken.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close