Sunkissed: zeilen in Zeeland Sunkissed

Zomaar op een dinsdagavond na het werk met wat vrienden naar Zeeland rijden om nog even een stuk te gaan varen en de zeilboten de ‘benen te laten strekken’. Soms is het zo heerlijk om van die spontane acties te ondernemen en doen wat je het liefste doet: genieten! Onlangs ging ik mee met de zeilvrienden groep van mijn vader en genoot ik van de Zeeuwse wateren.

Zeilvrienden

Al sinds jaar en dag is daar de club ‘The Sailors’, een groep vrienden van mijn vader met een gezamenlijke passie voor zeilen. Er worden dan ook meerdere keren per jaar tochten gemaakt maar meestal is dit guys only. Zo af en toe mogen wij vrouwen ook mee en wat geweldig is dat dan toch. Met een groep gezellige mensen genieten aan boord en die neuzen de wind in steken.

Waterratten

Ook ik groeide op met boten en water. Mijn opa heeft een 9 meter Tjeukemeerkruiser – een leuke motorboot -, genaamd ‘Daphne’. Ik ben er trots op dat die boot al bijna 24 jaar met mijn naam rondvaart en man oh man wat heb ik een mooie tijden beleefd op die boot. Niet zo vreemd dus dat ik zo’n beetje tegelijk leerde lopen en zwemmen.

Een motorboot is alleen in de verste verte niet te vergelijken met een zeilboot. Een boot is een boot zou je denken, maar ho maar! Een motorboot is erg geschikt voor binnenwateren en met een zeilboot vaar je vaker op grote wateren en zee. Zeeland is dus echt een zeilbestemming en bij menig haven is het hier dan ook zoeken naar motorboten tussen alle masten.

Zeilen in Zeeland

Ik geniet van dit soort taferelen. Foto: iPhone panorama

 Zeilen in Zeeland

De haven waar enkele van The Sailors hun boten – de Nosil, de Zeebeer en t’ Hijgend Hert – hebben liggen is het kleine St. Annaland. Dit dopje ligt in Tholen, direct aan de Krabbenkreek dat uitmond op o.a. de Oosterschelde, een uitgestrekt vaargebied. Zo liggen ook het natuurgebied de Grevelingen, de historische stad Middelburg en de grote open Noordzee in de nabije omgeving.

In Zeeland heerst een echte zeilcultuur en met lekker weer is het dan ook gezellig druk op het water. Zo op een doordeweekse dinsdagavond was het daarentegen heerlijk rustig en kan je genieten van de omgeving van wetlands, polders, charmante dorpjes maar vooral van glinsterend water as far as the eye can see. Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van dit gebied en van het er op uit trekken met de boot want niets geeft zo’n fijn gevoel as het gevoel van vrijheid met die zilte lucht en de wind door je haren.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Mooie foto’s! Ik waan me bijna in het buitenland. Middelburg/Domburg/zeeland in het algemeen is een prachtige provincie. Ik ben er eigenlijk nog te weinig geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close