Sunkissed | wonderschoon Oxford Sunkissed

Dwalend door de straten van Oxford doe ik een stap terug in de tijd en beeld me in hoe het zou zijn geweest om hier honderden jaren geleden te lopen. De crèmekleurige straatjes zijn al eeuwen het decor van een van ‘s werelds meest beroemde studentensteden en daarmee al eeuwen getuige van het leven dat zich hier voltrekt. Oxford is absoluut een van de mooiste steden waar ik ooit geweest ben en al is de stad niet heel groot, er is genoeg te doen, maar vooral genoeg te zien.

wonderschoon Oxford

De Radcliffe Camera, Christ Church College, Bodleian Library, Oxford University, het is slechts een greep uit de prachtige gebouwen die je tegenkomt wanneer je door de Oxfordse straten struint. Keer op keer greep ik naar mijn camera om deze gebouwen vast te leggen, maar tegelijkertijd wilde ik niets liever dan kunnen tijdreizen en in de huid kruipen van een Oxfordian student en ook daadwerkelijk de gebouwen in gaan.

Hoewel er zeker ook gebouwen zijn die open zijn voor het publiek zijn enkele iconen als de Radcliffe Camera alleen voorbehouden voor studenten. Terecht ook natuurlijk, want er moet gewoon gestuurd worden, maar voor ons bezoekers is dat wel jammer.

Dan maar neerstrijken bij het kleine cafeetje de ‘Vault & Garden’ dat vanaf haar terras uitzicht biedt op dit gebouw en waar je heerlijk mensen kunt kijken.

How to get there?

Ja, Oxford is echt een must visit als je in Engeland bent. Er komen is gemakkelijk en het is dan ook goed te combineren met een stedentrip Londen. Je pakt daar bijvoorbeeld de bus vanaf Marble Arch of Victoria Coach Station. De trein kan ook, die pak je vanaf Paddington Station en brengt je in een uurtje naar Oxford. Voor de daredevils die wel links willen rijden kan de auto natuurlijk ook. Oxford ligt op 95 kilometer van Londen, 110 km van Southampton, 120 km van Bristol en 125 km van Birmingham. Vliegen doe je op de luchthavens van Birmingham of London Heathrow.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Oo zulke blogs zijn eigenlijk niet goed voor mij…nu wil ik alleen maar meer reizen! Leuke post! Het liefst zou ik direct op het vliegtuig stappen als je het hebt over al die mooie gebouwen! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close