Sunkissed | Whitsundays, Australië Sunkissed

Het nieuwe jaar is wat reisplannen betreft helemaal goed begonnen. Zo ga ik in februari een week bij een partner bureau in Londen meewerken en vlieg ik in zowel maart als juni voor een weekendje naar Rome. Die lang gekoesterde wens waar ik in mijn doelen voor 2015 post al over blogde. Qua weer is 2015 alleen niet bijster spetterend begonnen. Sterker nog, vandaag kunnen we ‘genieten’ van een grijze en grauwe regenachtige dag. Niet mijn favoriet en dus neem ik je mee naar het mooiste en zonnigste strand waar ik ooit ben geweest: De Whitsundays in Australië.

Whitsundays | het puurste zand ter wereld

Bij het kleine dorpje Airlie Beach aan de oostkust van Australië vond ik ‘s werelds mooiste strand ooit. Vegen van wit zand en helderblauw water zijn hier met elkaar gemengd. De Whitsundays zijn een sprookje. Het zand is zo puur, zacht en wit dat je er in lijkt te verdwijnen. Wat blijkt nou, dit zand is het puurste zand ter wereld want het bestaat namelijk voor 98% uit pure silica. Wanneer je door Australië reist zal ik je dan ook zeker aanraden om een paar dagen te blijven hangen bij Airlie Beach en een uitstapje naar de Whitsunday islands te maken.

Ocean Rafting

Vanuit Airlie Beach boekte ik een dag tour bij Ocean Rafting. Met een super snelle raft vlogen we over de wateren, zwommen met onze snorkels op achter schildpadden aan en lunchten we op het zand van de Whitsundays. De tour neemt je mee langs rustige eilandjes en riffen, scheert over het water en geeft je een super dag onder de Australische zon. Mijn reis door Australië is inmiddels alweer wat jaartjes geleden, maar deze tocht blijft hangen als een favoriet!

How to get there?

Airlie Beach is een klein dorpje aan de Oostkust van Australië in de staat Queensland. Ook al is er op Hamilton Island een klein vliegveldje, is de bereikbaarheid het beste met de auto. Vanaf Mackay (ten zuiden) is het een kleine 2 uur rijden. Naar Cairns (Noorden) is de afstand zo’n 625 kilometer waar je bijna 8 uur over doet! Als je door Australië reist is het sowieso aan te raden om het lekker rustig aan te doen en de afstanden niet te onderschatten.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Heerlijk plaatje met dit weer! En wauw een week werken in Londen! Rome is geweldig <3
  Bianca onlangs geplaatst…Travel diary: solo in BarcelonaMy Profile

 2. Heeeeerlijk plaatje op zo’n dag als deze… echt, man daar kunnen we tenminste WEL bij wegdromen! En Rome… oh Rome, twee keer!? You’re a lucky girl! Ik denk dat het mijn favo stad allllertijden is!

 3. Jaaa, de Whitsundays waren ZO leuk. Wij logeerden in een appartement aan de legune en konden ‘s ochtends zo hop het water in. Zalig. En het zeilen was ook geweldig.

  Leuk dat je in Londen gaat meewerken met een partnerbureau! Hoop dat je het erg naar je zin gaat hebben (pfff, vast wel… hallo, Londen!!)

 4. jammer alleen dat we er geen roggen gezien hebben terwijl die er normaal wel zitten! :P

  Vond ook de after in airlie beach geslaagd… ;-)

 5. Wat heerlijk dat je even ondergedompeld wordt in the London life! Veel plezier alvast.
  Linda onlangs geplaatst…Alles is tijdelijkMy Profile

 6. Prachtige foto’s, ooit wil ik nog erg graag naar Australië! :-)

  Mooie plannen heb jij, Londen en 2x Rome!
  Marcella onlangs geplaatst…Pluk het geluk!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close