Sunkissed | voorzomeren in Benidorm Sunkissed

Met een schamele 10 dagen regen per jaar is het in het Spaanse Benidorm wel even hele andere koek dan een kwakkelende Nederlandse zomer. Ben je die regen, wind en het uitblijven van stranddagen hier even helemaal zat, dan is Benidorm waar je moet zijn.

Voorzomeren in Benidorm

Het is precies wat ik deed: voorzomeren in Benidorm. Want hoewel ik heus al wel een paar dagen op mijn eigen Scheveningse strandje heb doorgebracht, snakte ik naar een boost in Vitamin D en Sea en precies dat vond ik hier.

Het is niet heel vreemd dat toeristen uit heel Europa juist hier het hele jaar door heen komen om te ontsnappen aan koudere klimaten. Benidorm heeft dankzij haar gunstige ligging in een baai aan de Costa Blanca namelijk een minimum van 5 zonuren per dag in de winter en 11 in de zomer. Tel daar een zeetemperatuur van  tussen de 14-26 graden bij op en je hebt een perfecte strandbestemming te pakken.

Vamos a la playa

Benidorm heeft verschillende stranden variërend van mega groot tot kleine baaitjes. Zo is het Playa Levante de thuisbasis van luidruchtige en dronken Britten, maar kun je op het rustige maar eveneens grote Playa Poniente heerlijke zonnebaden tussen de Spanjaarden zelf. Liever helemaal afgelegen? Dat kan ook, dan is Ti Ximo in het natuurgebied Sierra Helada meer iets voor jou. Ook middenin de stad ligt een klein baaitje ingeklemd tussen het oude centrum en de haven: Mal Pas. De foto hierboven is gemaakt vanaf de kliffen boven Mal Pas met uitzicht op Playa Poniente.

How to get there?

Je kunt natuurlijk een roadtrip maken en de auto pakken, maar ik raad je aan om in het vliegtuig naar Alicante te stappen. Vanaf Rotterdam en Amsterdam vlieg je in ongeveer 2 uur naar de Spaanse zon. Vanaf het vliegveld gaan er shuttle busjes naar Benidorm dat op zo’n 3 kwartier rijden ligt.

Vertel mij meer over Benidorm

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close