Sunkissed | Vive la Champagne Sunkissed / Wine & Travel

Afgelopen week reisde ik af naar de Champagne om mij als een Godin in Frankrijk te wanen. In een eerdere blogpost, met allerlei feitjes over mij als reiziger, verklaarde ik alles behalve een Francofiel te zijn, maar de #TourDuChampagne die ik maakte bracht daar resoluut verandering in. Vive la Champagne!

Wie vaker op It’s Travel O’Clock komt zal inmiddels in de gaten hebben dat reizen en wijn wat mij betreft als twee handen op een buik zijn. Zo schreef ik eerder al bijvoorbeeld over wijn in Zwitserland, Napa Valley en recent nog over de Port van Porto. De passie waarmee wijnmakers over hun product vertellen en hoe trots zij zijn op hun wijngaarden, is wat mij betreft goud waard. En eerlijk is eerlijk, zo’n wijngebied levert natuurlijk ook nog eens mooie foto’s op. Dit keer liet ik mij compleet inpakken door de Champagne. Al tourend door deze Franse regio keek ik mijn ogen uit naar het constant veranderende landschap. Bossen worden afgewisseld met glooiende velden en natuurlijk ook kilometers aan felgroene wijngaarden die tegen de heuvels opkruipen.

Op mij hebben wijngaarden een magische werking en hoe gaaf was het dan ook dat ik vorige week in de achterbak van zijn Landrover, met de lokale champagneproducent Jean-Phillipe Menu van La Loge Vigneronne in Changy, mee mocht om zijn wijnranken van dichtbij te bekijken. Niet alleen was het een hele tour om vanuit de achterbak de champagne in spé aan mij voorbij te zien trekken, ook gaf Jean-Phillipe een uitgebreide uitleg over hoe het hele proces van stekje tot een fles van de heerlijke drank in zijn werk gaat. Na afloop stond er uiteraard nog een kleine proeverij op het programma.

Explore the Champagne region in France | via It's Travel O'Clock

Ja de Champagne (of beter gezegd, Champagne-Ardenne, want ook de Franse Ardennen behoren tot deze regio) heb ik met haar uitgestrekte wijngaarden en overheerlijke mousserende wijn in mijn hart gesloten. Vive la Champagne et vive le champagne!

Happy Travels, xoxo

Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Champagne-Ardenne Tourisme.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Mogen we teruggggg? <3
    Bianca onlangs geplaatst…Tour Du ChampagneMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close