Sunkissed | uitwaaien in Travemünde, Duitsland Sunkissed

Met een beetje geluk worden we getrakteerd op een heerlijke nazomer. September is met temperaturen hoog in de 20 graden al in ieder geval vast goed begonnen en wie weet volgt er nog wel meer. Een mooie reden om nog even die nazomer mee te pakken en dat vakantiegevoel nog wat langer vast te houden.Met dit warme weer is het natuurlijk heerlijk om uit te waaien aan het strand. Dat kun je natuurlijk in Nederland doen, maar heb je er wel eens aan gedacht om het eens anders aan te pakken en met de auto richting de Duitse kust te rijden? Nee? Wel doen!

Nazomer in Lübeck & Travemünde

Zo ging ik zelf onlangs naar Lübeck, een relatief onbekende stad in ten noorden van Hamburg. Niet alleen kun je hier genieten van het sfeertje van een Hanzestad, maar ook kun je naar het even verderop gelegen strand van Travemünde. Met een minuutje of 20 a 30 met het OV loop je hier al met je voeten door het water van de Oostzee of leg je je handdoek neer op het fijne zand. Travemünde is een populaire badplaats, mede dankzij de verschillende ferryverbindingen met Scandinavië.

Lees ook: Sunkissed | de Duitse kust

Het strand wordt gekenmerkt door zacht zand, een kalme en schone zee, die typische Duitse strandstoelen en net om het hoekje van de landtong ligt de haven met daarbij natuurlijk ook allerlei gezellige horeca en de nodige winkeltjes.

Doe eens gek en stap die auto in richting deze wellicht tot nu toe onbekende bestemming en verbreed je horizon. Zoek en lekker hotelletje aan de kust of ga juist voor het historische centrum van Lübeck en maak er een lang weekend weg van. Nu alleen nog even flink duimen dat het flink blijft nazomeren!

Meer info over Lübeck en Travemünde vind je op www.luebeck-tourism.de.

How to get there?

Het Duitse spoornetwerk is uitstekend en dus is er ook een treinverbinding naar Lübeck. Zelf pakte ik de ICE met een overstap in Osnabrück, maar de beste optie is om met de auto te gaan. Dan ben je er in ongeveer 5 uurtjes en ter plaatse wat vrijer om de omgeving te verkennen.

Lees ook: The Lübeck Diaries

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close