Sunkissed | Trier in kerstsfeer Sunkissed

Kerstmarkten. Je ontkomt er niet aan. Düsseldorf, Keulen en Aachen worden elk jaar weer flink overladen met kersthoppers. Straten, pleinen en zelfs hele wijken worden omgetoverd in een kerstdorp en wij Nederlanders lijken er geen genoeg van te krijgen. Zelf was ik er nooit zo van. Het leek me niks, al die prullen die er verkocht worden. Toch bleek dat ik het niet helemaal bij het juiste eind had. In Trier maakte ik kennis met het fenomeen kerstmarkt en ik moet zeggen, het was best geinig.

Oke, die drommen mensen daar ben ik niet zo’n fan van, maar al die kraampjes met vrolijke lichtjes, warme gluhwein en lekkere hapjes maken het tot een gezellige boel. Naast de gezelligheid van de stallen op de kerstmarkt is Trier ook nog eens een hele leuke oude stad. Met een geschiedenis die tot ver terug in de tijd rijkt – middeleeuwen, Romeinse tijd, the whole enchilada – wordt de stad gesierd door tal van mooie historische gebouwen. Sterker nog, Trier is de oudste stad van Duitsland. Leuk om dus eens te overwegen als alternatieve stad voor de jaarlijkse kerstmarkt trip.

How to get there?

Trier ligt in de Duitse Mosselstreek, eigenlijk net over de grens met Luxemburg. Vanuit Den Haag is de afstand ongeveer 385 kilometer wat een rijtijd van pak ‘m beet 4 uur en 20 minuten betekend. Dichterbij dan Parijs dus! Ook met de trein kun je naar Trier. Een retourtje kun je al krijgen vanaf €39 p.p. De reis gaat dan via Utrecht, Düsseldorf en Koblenz. Kijk voor meer praktische informatie op www.mooistestedentrips.nl. 

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een leuke tip, ik heb altijd al eens naar Trier gewild en misschien is de kerstperiode dan wel ideaal om het te combineren. Ik was zelf trouwens ook niet zo van de kerstmarkten, ik snapt niet helemaal wat mensen daar dan gingen doen in de drukte. Maar nu we naar twee geweest zijn is het best wel leuk voor een paar uurtjes.
    Tikva onlangs geplaatst…Duitse kerstmarkt Hannover en HildesheimMy Profile

  2. Heb je ook de witte Glühwein geprobeerd? Die schijnt in Trier heel bijzonder te zijn. Ik was er dit jaar bijna voor naar Trier afgereisd, maar dat is toch niet gelukt. Gelukkig bleek de witte Glühwein thuis in Hamburg ook heel aardig! (veel lekkerder ook dan de rode Glühwein…)
    Fem onlangs geplaatst…De kleine Standort Hamburg Glühwein- en PunschtestMy Profile

  3. Ik ben vroeger in Trier geweest met m’n ouders, maar ik wil zeker nog eens terug. Prachtige omgeving!!
    Marcella onlangs geplaatst…Voordelen van een nieuw huisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close