Sunkissed | terug naar Parijs Sunkissed

Het voelt alweer als heel lang geleden, maar als ik naar de datum van mijn foto’s kijk dan zie ik dat de laatste keer dat ik door de straten van Parijs liep in 2014 was. Nu ik er over nadenk is 2,5 jaar best kort. Zeker als ik me bedenk dat de allereerste keer Parijs al in 2006 was, 10 jaar geleden dus. In de jaren daar tussen stapte ik regelmatig in de trein, bus of auto om mij te mengen tussen de goed geklede Parisiennes en de strak gesnoeide tuinen.

Iedere keer weer valt er iets nieuws te ontdekken en oude bekenden weer te zien. Zo is een trip naar Parijs nooit compleet zonder ‘even’ bij de Notre Dame gekeken te hebben, of het nou de eerste of de honderdste keer is dat je in Parijs bent. Dat is vergelijkbaar met de Big Ben in Londen of het Empire State Building in New York. #gewoonpartofthedeal.

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan blijkt maar weer, want in januari stap ik wederom op de trein voor een hernieuwde kennismaking met Parijs. Een kort tripje weliswaar, zaterdagochtend heen en zondag einde van de middag weer terug. Maar toch, genoeg tijd voor een kop koffie met een croissantje. Voor een wandeling langs de Seine. Voor een blik op de Notre Dame en voor een mais oui naar de stijlvolle Parijzenaren.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Parijs is een heerlijke stad! Eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen laag, juist omdat iedereen het zo geweldig vind, maar het heeft mij echt verrast! Zou best nog eens terug willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close