Sunkissed | surfen tot de zon onder gaat Sunkissed

Wie regelmatig op het strand te vinden is zal het met mij eens zijn dat er geen mooiere zonsondergang is dan die aan het strand. Terwijl de zon langzaam in de zee wegzakt, lijkt het geluid van de rollende golven sterker te worden. Een aantrekkingskracht die alsmaar sterker wordt.

Zo moeten de vele surfers die ik laatst in de zee bij Scheveningen zag hunkeren naar een goeie golf, ook gedacht hebben. Want hoe vet is het als die gloed op het glinsterende water alsmaar rooier wordt terwijl jij die ene golf weet te pakken!

De Nederlandse kust is moeilijk een surfmekka te noemen en vergelijkingen met de wateren van Hawaï of Australië gaan niet op. Toch zie ik regelmatig een groepje surfers die er alles aan doen om de golven die er zijn, te pakken. Laatst was het bingo. De golven zwelden kort achter elkaar weer aan en waren lang genoeg om een mooie ride te maken. Ja die Nederlandse kust is zo slecht nog niet. Zie hieronder een korte videoimpressie.

How to get there?

Het bekendste strand van Nederland is natuurlijk Scheveningen en je bent er ongetwijfeld vast al geweest. Hoe je er het makkelijkst komt is meestal niet met de auto, maar met het ov. Tenzij het zoals nu laagseizoen is, dan is er parkeerplek genoeg. Vanaf de A12 richting Den Haag kun je Scheveningen op twee manieren bereiken, linksom via de Koningskade of rechtsom via de Alkemadelaan. Met het openbaar vervoer zijn er verschillende opties. Tram 1, 9 en 11 of Bus 21 en 23. Zelf stap ik lekker op de fiets.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close