Sunkissed: zomer in Leiden Sunkissed / Toerist in eigen land

Dat je voor een zomers gevoel niet perse naar Mediterrane oorden hoeft te vluchten blijkt deze week maar weer eens. Met een aanstaande hittegolf en bakken vol met zon, kan de zomer in Nederland helemaal geweldig zijn. Met een kleedje en flesje wijn naar het park, springen in de golven bij het strand of fietsen tussen de weilanden, een zomer in Nederland is zo slecht nog niet. Afgelopen week bracht ik een zomeravond door op een terrasje in hartje Leiden. Een sterker zomergevoel dan dat is er haast niet.

Zomer in Leiden

Leiden is in mijn ogen klein Amsterdam, maar dan zonder al die toeristen. De stad is knus, op en top Hollands, heeft prachtige grachtenpanden en ook varen er regelmatig sloepen door de wateren. Studenten en harde werkers stromen aan het einde van de dag massaal naar de talrijke terrasjes en ook de winkelstraten zijn vol. Af en toe moet je een fietser ontwijken die vluchtig voorbij schiet.

Een zomer in Leiden is bruisend en gezellig. Op elke hoek van de straat zit wel een café waar mensen samen komen om van het mooie weer te genieten en veel mensen zetten hun bankstel naast de voordeur om met de buren van de ‘voortuin’ – oftewel de straat – te genieten. Ondertussen trekken er met gemak honderd bootjes door de stad. De één met een gezellig muziekje, de ander met druk geklets. Kortom: levendigheid. Wist je dat de historische binnenstad maar liefst 28 kilometer aan aaneengesloten grachten en singels telt?

 

How to get there

Wie wat heeft met Amsterdam, heeft ook wat met Leiden. Beide steden stralen hetzelfde gevoel uit alleen is Leiden het kleine broertje ervan. Vanuit Amsterdam is Leiden trouwens ook erg makkelijk te bereiken. Of dat nou is met de auto, trein, bus, boot of fiets. Met de auto is het zo’n 40 minuten rijden (vanuit het centrum), maar met de trein ben je beduidend sneller: 35 minuten. Heb je lekker de hele dag de tijd, dan is het met een fietstocht van ongeveer 2 uur ook prima aan te rijden. Wil jij er lekker met de boot op uit en de hele dag op het water doorbrengen? Dan vaar je tussen Amsterdam en Leiden via het Amsterdamse Bos, Westeinderplassen en de Kaag. Op de gok doe je daar per enkeltje zo’n 5 uur over. Blijf je liever overnachten, dan kan dat in de passantenhaven.

Happy Travels, xoxo

Volg It’s Travel O’Clock ook op InstagramFacebookPinterest en Twitter.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Superleuk, mijn nieuwe stadje! Binnenkort maar eens een terrassentocht/kroegentocht?
  Mandy onlangs geplaatst…Travel: Micro Adventure in SchotlandMy Profile

 2. Ziet er héééérlijk uit! Wanneer kom je naar Utrecht? ;-)
  Fijn weekend!
  Esther onlangs geplaatst…Het beste van Newcastle tijdens een minicruiseMy Profile

 3. Klinkt goed! moeten we ook maar eens uitproberen.
  Tikva onlangs geplaatst…Dagje weg: Hunebedden en AssenMy Profile

 4. Leuk is Leiden hè… Inderdaad, Amsterdam in het klein. Ik kom er echt te weinig, maar dat is weer een reden om die kant op te gaan!
  Sandra onlangs geplaatst…De highlights van UtahMy Profile

 5. Fijne foto! Ik ben al bijna een jaar niet in Leiden geweest. Shame on me, zo dichtbij ;-)
  Michelle | Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Ik was even stilMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close