Sunkissed: The Cook Strait Crossing, Nieuw Zeeland Sunkissed

Nieuw Zeeland, een land dat vast bij menig reiziger tot de verbeelding spreekt, maar ondanks dat waarschijnlijk compleet anders is! Het is een bijzonder land, vol stokoude geschiedenis, waar de vibes van de Maori nog steeds rondhangen en waar je het ene na het andere bizarre landschap aan je voorbij ziet komen. Geen wonder dat Peter Jackson (geboren Nieuw Zeelander) besloot om hier ‘The Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ te verfilmen!

Je moet er dan zo’n 20.000 kilometer voor vliegen, maar dan heb je ook wat! Een land, bestaande uit 2 ‘main islands’ die lekker to-the-point Noorder- en Zuider- Eiland genoemd worden, waarbij groene glooiende velden afgewisseld worden met ruige bergtoppen.

De eilanden worden gescheiden door de ‘Cook Strait’, dat op het smalste punt een schamele 22 kilometer breed is. Dit water wordt door de soms aanwezige hevige wind, als één van de gevaarlijkste en onvoorspelbaarste wateren ter wereld beschouwd. Toch voelde ik mij hier op de Interislander Ferry geen moment onveilig. Nee ik waande mij in een verbazingwekkende rust!

De oversteek van 3 uur ging mij dan ook veel te snel voorbij! Onderweg wordt je namelijk niet alleen een woest water voorgeschoteld, nee ook vaar je langs allerlei kleine fjorden, die zeker aan het einde van de middag (wanneer de zon ondergaat) een adembenemend plaatje zoals deze vormen. Niet voor niks wordt deze cruise genoemd als één van de mooiste ter wereld.

Vanaf de hoofdstad Wellington op het Noorder Eiland wordt je in 3 uur meegenomen naar het plaatsje Pickton op het Zuider Eiland (en v.v.). Er zijn 2 ferry maatschappijen die jou en eventueel je auto, heen en weer brengen. Ik maakte zelf gebruik van de Interislander en had hiermee een goeie tocht.

 

Happy Travels xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik krijg nog meer zin in onze reis komende februari! Wat een gave foto, wat lijkt het mij prachtig in dat land zo ver weg! Aftellen!

  2. salut…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close