Sunkissed: The Blue Mountains Sunkissed

Fascinerend hoe een land barstens vol verschillende landschappen kan zitten! Van een gortdroge woestijn in het binnenland, tot een tropische omgeving in het Noorden en dan op 2 uur treinen vanaf Sydney dit gave gebied vinden. Onvoorstelbaar!

The Blue Mountains vormen een valei in de Australische staat New South Wales. Nabij het plaatsje ‘Katoomba’ vindt je deze valei vol met diepe ravijnen, watervallen, bossen, rotsen, inheemse dieren en de beroemde ‘Three Sisters’, zoals de 3 rotspunten van hier boven op de foto genoemd worden. Het gebied is niet alleen populair bij de toeristen, maar ook bij avonturiers die los gaan op de hiking paden, proberen de bergen te beklimmen en allerlei andere fratsen uithalen.

The Three Sisters, zonder enige twijfel het populairste stukje van dit National Park, vormt een belangrijke gebeurtenis uit de Aboriginal geschiedenis. Het verhaal gaat dat 3 zussen, Meehni, Wimlah en Gunnedoo, lid van de Katoomba-stam, verliefd waren geworden op 3 mannen van een andere stam. Hun broers vonden dat niet heel erg tof en gingen het gevecht aan, en brachten de zussen daarmee in gevaar. Om hun te ‘beschermen’, veranderde de hekstendokter van de stam de zussen in steen. Tja … en daar sta je dan. 

The Blue Mountains mogen dan een toeristische trekpleister zijn, het blijft hoe dan ook een prachtig mooi gebied, dat haar naam overigens aan de meer dan 90(!) verschillende soorten eucalyptusbomen dankt omdat deze een blauw gloed afgeven. Mocht je op reis gaan naar Australië, dan heb je misschien mijn lijstje met Ozzie favorites al gelezen, maar vergeet daar zeker The Blue Mountains niet aan toe te voegen!

The Blue Mountains zijn vanuit Sydney makkelijk te bereiken met zowel de auto (50 km via Great Western Highway) als per trein (station Katoomba).

Zou jij The Blue Mountains wel eens willen bezoeken?


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Lijkt me zoooooo mooi! Ik moet na Nieuw Zeeland in februari toch ook zeker nog eens naar Australië ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close