Sunkissed Taormina, Sicilië Sunkissed

Het is vrijdag en dus weer tijd voor ‘Sunkissed’. Nadat eerder deze week Rome als dé reistrend van 2013 en het gastblog van Vacanceselect over budget reizen naar Venetië voorbij kwamen, vond ik het leuk om voor ‘Sunkissed’ in Italië te blijven. Dit keer voor het ultieme eiland gevoel in de voormalig Griekse nederzetting Taormina op Sicilië.

We gaan eeuwen terug in de tijd, toen de Grieken nog over de wereld heersten in plaats van overal met lieve oogjes om geld moest vragen. Terug naar de tijd dat het welvarend was en het rijk steeds verder uitbreidde, terug naar 392 voor Chr. toen dit idyllische stadje aan de Siciliaanse oostkust gesticht werd.

Gelegen op een klif aan een kleine baai van de Ionische Zee, biedt Taormina een ideale badplaats. Het staat om die reden ook al honderden jaren bekend als perfecte vakantiebestemming. Het Teatro Greco is zonder enige twijfel de belangrijkste bezienswaardigheid en is nog altijd in vrij goede staat, ondanks de vele volkeren die na de Grieken over dit gebied heersten. De bovenstaande foto is genomen vanaf het Griekse theater en kijkt mede uit over de vulkaan de Etna en het (schier)eilandje Isola Bella.

Behalve veel overblijfselen van de Griekse kolonisatie, zijn er ook veel Byzantijnse en Arabische invloeden. Een echte wereldstad dus! Een stad vol heerlijke terrasjes, gezellige pleinen, knusse straatjes en het strand van Isola Bella. Een stad met een prachtig uitzicht op de Etna en op de Ionische Zee. Een stad waar je helemaal op gaat in het eiland gevoel!

Taormina is het hele jaar door goed te bereiken met het vliegtuig. Dit kan middels vluchten vanuit Nederland, naar het Siciliaanse vliegveld met de mooiste naam ‘Catania Fontanarossa’, die o.a. vanuit Amsterdam en Rotterdam vertrekken.


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ziet er prachtig uit! Voor op de (erg lange) wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close