Sunkissed | Opera House in Sydney Sunkissed

Wie Sydney zegt, zegt Opera House en hoewel dit icoon allang niet meer het enige is waar de grootste stad van Australië bekend om staat, is het wel een pracht van een gebouw die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

Als je met het vliegtuig naar Sydney komt, zie je het statige gebouw al vanuit de lucht, de welkomstpoort naar de stad. Hoewel menigeen Sdyney al jaren associeert met het Opera House, bestaat moderne gebouw met al haar ‘pieken’ pas sinds 1973. Het werd ontworpen door de Deen Jørn Utzon die de architectenwedstrijd wist te winnen. Sindsdien vinden hier de grootste voorstellingen plaats, maar is het Opera House ook een podium voor veel evenementen. Een van die evenementen waarvan ik had gehoopt er bij te kunnen zijn, is de Vivid Light Show. Tijdens dit licht spektakel is het Opera House het decor van dansende lichten die een mooi contrast geven met het glinsterende water op de achtergrond. In 2015 vindt dit evenement van 22 mei – 8 juni plaats.

How to get around

Omdat Sydney een waterrijke stad is, zijn sommige delen vaak sneller per boot dan op een andere manier te bereiken. Vanuit Circular Quay vertrekt een hele rits boten een aantal keer per dag naar verschillende plekken in de stad. Door zo’n boot te pakken naar bijvoorbeeld Manly, kun je het Opera House ook vanaf het water bewonderen. Bovenstaande foto is genomen vanaf de Harbour Bridge, die gek genoeg niet of nauwelijks samen met het Opera House op dezelfde foto te krijgen is, behalve vanaf het water. Just so you know.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. En als je in het YHA The Rocks hostel logeert, kun je zo maar een geweldige kamer hebben met uitzicht op de Opera House. Yeah! (Hadden wij dus)
    Esther onlangs geplaatst…Ontdek Veria: in de voetsporen van Alexander de GroteMy Profile

  2. Toffe foto! Ik ben niet eens op de harbour bridge geweest.. Schaammm
    Joost onlangs geplaatst…Spreepark, het verlaten pretpark in BerlijnMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close