Sunkissed: liefde voor Den Haag Sunkissed / Toerist in eigen land

Den Haag is een heerlijke stad. Vroeger vond ik het vooral maar een rare combinatie van kakkers en aso’s, maar tegenwoordig zie ik mezelf er wonen. Sterker nog, Tris en ik zijn er samen naar een huisje op zoek en sinds december pendel ik 4 keer per week heen en weer naar de stad om te werken.

Ook shoppen doe ik hier als de beste met dank aan een fijne Bijenkorf, een grote V&D en de prachtige Passage, drink ik er de lekkerste cosmopolitans bij Barlow, geniet ik van de ontspannen sfeer op de Denneweg, kom ik er minstens 1 keer per week in de bioscoop én loop ik graag over het Binnen-/Buitenhof.

Staaltje geschiedenis in Nederland

Waar Amsterdam de allure heeft als hoofdstad, heeft Den Haag de grandeur van de regering. Het Binnenhof vind ik prachtig en de Ridderzaal zou ik graag eens van binnen bekijken. Wanneer ik ‘s avonds naar de bios ga bij Pathé Buitenhof, parkeer ik standaard in de garage onder Het Plein  en wandel ik over de binnenplaats van Mark Rutte en kornuiten. En dan die fontein! Magnificent!

Ook buiten op het Buitenhof bij de Vijverberg zoals op de foto worden je ogen verwend met een mooi stukje Nederland. In de lente en zomer is het heerlijk om aan de kade te chillen en uit te kijken op het torentje met op de achtergrond de moderne ministeries. Prettig om te weten dat Dudok en Vapiano er gelijk naast liggen. Op een echt zonnige dag kan je hier ook meteen op de rechtstreekse tram naar het strand van Scheveningen stappen.

Den Haag, I love you!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Yes yes yes, happy to live here! ^^
  Leuk als jij er ook komt wonen!

 2. Hola,

  Zeker een stad die de moeite waard is en waar buiten een steeds drukkere skyline ook genoeg ouds te beleven is, misschien is het leuk als je ook een keer iets over de gevangenpoort schrijft die ook aan het binnen/buitenhof grenst!(als we het toch over geschiedenis hebben…) hehe ;-)

  Naast de ingang van het binnenhof aan de kant van het buitenhof zit ook een mooi stukje nederland, het is misschien niet de beste maar je kunt een prima haring of een ander lekker visje naast de vijver eten! pas wel op voor meeuwen :P

 3. Je had er van mij nog wel een paar alineas aan mogen plakken hoor =) Er is zoveel te schrijven over deze geweldig mooie stad. Ik ben dan op vele plekken geweest en heb in vele grote steden gewoond maar er is geen stad als Den Haag, dat is liefde!
  Milene onlangs geplaatst…Getting connected in ArgentinaMy Profile

  • Ah cool dank je wel :)! Het idee van de Sunkissed rubriek is om zo kort en bondig mogelijk een 1e kennismaking met een plaats te maken. Toevallig werk ik op dit moment aan een hele cityguide over Den Haag dus daar komt nog veeeeeel meer in! Maar wat Tristan hier boven ook zegt, Museum Het Gevangenpoort is ook echt een aanrader, werken doe ik het beste bij Dudok of Lola Bikes & Coffee en ook Grandcafe De Tijd is een tip :).
   Daphne Groeneveld onlangs geplaatst…De mooiste fotografieMy Profile

   • Ik woon nu in Buenos Aires maar ben geboren in Den Haag =) Ben benieuwd naar de stedengids… M´n opa kan je uren lang verhalen vertellen over de stad. Ik hou ervan =) Beste haring is trouwens in Scheveningen :P En vergeet vooral niet Hotel Des Indes, Escher Museum en Lange Voorhout, Hooigracht, Mauritskade etc. Ooh ik kan ook uren over Den Haag kletsen, lijk net m´n opa ;) Ik zag dat je op de NHTV hebt gestudeerd? Toeval ik ook =) haha. ITMC, afgestudeerd in 2011!
    Milene onlangs geplaatst…Crying my hairs outMy Profile

 4. Laatste zin: DOEN! ;)
  Zie je snel hier voor een wijntje, en ik ben blij dat we stadsgenootjes worden!
  Mandy onlangs geplaatst…Nature: Even uitwaaien in de ‘achtertuin’.My Profile

 5. Jeej, iemand die net zo van Den Haag houdt als ik! Ik vind het er heerlijk: de sfeer, oude gebouwen, cultuur. Ik kom er graag en zie mezelf er later ook wonen :)
  Sylvia onlangs geplaatst…Ask me anything: de antwoordenMy Profile

 6. Ik woon nu sinds Augustus op kamers in Den Haag en vind het een prachtige stad. Toch merk ik hier dat ik toch niet zo’n grote-stad-meisje ben als wat ik had verwacht haha!
  Rianne onlangs geplaatst…Bucketlist: The Rickshaw RunMy Profile

 7. Jaaa Den Haag blijft leuk! Mooie foto :)
  Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Christchurch: quake cityMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close