Sunkissed: Het Garda Meer Sunkissed

Het Garda Meer. Het is inmiddels één van die plekken waar je ooit eens op vakantie moet zijn geweest. Of nou ja, plekken. Het Garda Meer en de daarom liggende dorpjes is eigenlijk best een groot gebied, dat ieder jaar weer flinke groepen met toeristen weet te trekken. Normaal gesproken ben ik niet zo van de ‘über populaire’ bestemmingen en ga ik liever ergens heen waar er een stuk minder Nederlanders te vinden zijn. Toch vind ik het Garda Meer en haar dorpjes een pracht bestemming!

Neem nou Dezensano en Sirmione. Deze dorpjes aan de zuidelijke rand van het meer, bruisen van gezelligheid. Van Italiaans temperament met een vleugje Hollandse nuchterheid en boordevol leuke uitstapjes om te doen zoals het bezoeken van het kasteel op het schiereiland van Sirmione. Of Saló, een dorpje aan de westkust, waar je in alle rust in een wat chiquer omgeving terecht komt en heerlijk op een terrasje aan het water van een lekkere Perroni kunt genieten.

Mijn favorieten zijn echter Bardolino en Lasize, 2 eeuwen oude dorpjes aan de oostkust van het meer waar je vooral heen moet gaan voor de leuke marktjes, de gezellige pleinen waar dagelijks allerlei levensverhalen van de locals de revue passeren en de goede wijnen. Het is hier puur genieten. Binnenkomen doe je of op z’n Garda Meers – met de boot -, of door 1 van de stadspoorten.

Ook al is het Garda Meer dan misschien zo’n gebied dat je misschien het liefste zou willen vermijden wegens de vele toeristen, raad ik je toch aan hier gewoon een keer eigenwijs je vakantie te vieren! De rust, die is er echt wel. En de gezelligheid… in overvloed!


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ik ken best veel mensen die hier elk jaar naartoe gaan. Dus ooit wil ik er ook nog eens een kijkje nemen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close