Sunkissed: Gent Sunkissed

Bij zon denk je waarschijnlijk niet direct aan België. Waarschijnlijk net zo snel als aan Nederland, maar toch heeft ook België een heerlijk zomers zonnetje. In de Middeleeuwse stad Gent weten ze hier wel raad mee. Gent is een stad voor gezellige terrasjes, bied de mogelijkheid om een boottocht door de grachten te doen, heerlijke ijsjes haal je bij het busje van Pierino én je kunt de eeuwenoude burcht bezoeken.

Burcht Gravensteen ligt midden in hartje Gent, perfect dus als je een dagje of weekendje in Gent bent. Het bijzondere aan dit kasteel is dat het de enige overgebleven Middeleeuwse burcht is met een in stand gebleven verdedigingssysteem in Vlaanderen. Pretty special, right! 

De burcht is echt een publiekslieveling met leuke dingetjes om te zien en te doen. Vrijwel alles is te bezichtigen en vanuit de torens heb je een geweldig uitzicht over de stad. Grappig eigenlijk, want als je vanaf hier op de daken van de huisjes kijkt, is het net alsof je op het dak van Amsterdam kijkt. Het zijn toch echt wel 2 totaal verschillende steden!

Grappig feitje: in 1949 vond de “Slag om Gravensteen” plaats waarbij studenten de burcht hadden bezet uit protest tegen de verhoging van de bier prijs. Jawel! Het blijven tenslotte Belgen, niet waar ;-).

Verder in Gent, moet je vooral gewoon genieten van de onwijs mooie en oude binnenstad! Ik kwam hier binnen op de fiets tijdens onze fietsvakantie door Vlaanderen, en waande me in een soort ‘Da Vinci Code – scène’. Aan de Graslei langs de gracht vindt je allerlei lekkere restaurantjes, maar ook op het plein voor de burcht, het Sint-Veerle Plein. Als je hier nou een keer een drankje gaat doen, neem dan van mij aan dat je NIET naar Neptunes moet. Ik vond de service er verschrikkelijk en alles behalve vriendelijk. Ga liever een terrasje verder op zitten, waarbij je hetzelfde leuke uitzicht op de burcht hebt.

Hoe zit dat?
Openingstijden: ma-zo 10:00 – 18:00

Entree prijs: €8,- (€4,- als je onder de 26 bent)
Locatie: Sint-Veerleplein 11, Gent
Website: gent.be

Happy Travels, xoxo Daphne


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Volgens mij is Belgie echt heel leuk. Stiekem denk ik wel eens dat ik daar later ga wonen. In Antwerpen bijvoorbeeld :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close