Sunkissed: dwalen door Brussel Sunkissed

Een stad laat zich naar mijn mening het best te voet ontdekken. Lees je van te voren misschien een beetje in. Kom er achter wat de bestemming je allemaal te bieden heeft en wat je niet wilt missen. Laat daarna gewoon vooral de planning voor wat het is en ga dwalen.

Onlangs was ik met een groep andere bloggende meiden een weekendje in Brussel. Waar we op dag 1 een gezamenlijk een vol programma hadden, was er op de 2e dag ruimte voor eigen invulling. Waar de ochtend bewolkt begon, werd het in de loop van de dag een mooie zonnige zondag. Gewapend met niet meer dan een flesje water, een zonnebril, portemonnee en iPhone, ging ik op pad om Brussel te verkennen. Terwijl ik The Hotel uitliep, zette ik de app Runkeeper aan die mijn route bij zou gaan houden.

Het koninklijk paleis van Brussel | It's Travel O'Clock

Dwalen door Brussel

Terwijl Runkeeper op de achtergrond haar best deed om mijn route bij te houden, liet ik mij niet door vooraf geplande bezienswaardigheden leiden. Rechtsaf, linksaf, even oversteken, oh wacht daar is een leuk staatje … zo verliep mijn wandeltocht door de Europese hoofdstad. Waar ik allerminst behoefte had aan het aftikken van bezienswaardigheden die verbonden zijn aan de EU, was ik wel geïnteresseerd in het leven in de stad zelf. Op een middagje voorafgaand aan een vlucht vanaf Charloi na, was ik nog nooit eerder in Brussel geweest. Dwalen maar dus. Wil je mijn hele route zien, klik dan hier.

Onderweg kwam ik langs mooie parkjes zoals het Egmont Park achter het hotel waar ik overnachtte, het imposante Paleis van Justitie, dwaalde ik rondom de Rollebeek straat, zag ik nog nooit zoveel antiekwinkeltjes, stond ik spontaan op de potsierlijke Grote Markt, zocht ik tevergeefs naar een leuk lunchplekje én vond ik het enige waarnaar ik wél op zoek was: het paleis en die zie je hier boven op de foto.

Koninklijk Brussel

In België leeft het koningshuis veel minder dan bij ons. Waar wij geluk hebben met een vrolijke en sportieve koning en koningin, moeten ze het in België maar doen met een stoffig koningspaar. Toch was ik erg benieuwd naar het paleis omdat ik het nou eenmaal prachtige gebouwen vind. Na flink speuren en vooruit, toch een stuk met de metro, had ik eindelijk het paleis gevonden. Als iemand mij nou gewoon had verteld had dat deze omgeving de Kunstberg heet, dan was het allemaal een stuk makkelijker geweest. Bij deze dames en heren, het paleis is te vinden bij de Kunstberg.

Terug naar het paleis dat gelegen is aan de oostzijde van de stad en uitzicht heeft over het Park van Brussel. Het doet enigszins Frans aan en heeft voor de deur een soort Place de la Concorde als in Parijs. Een wisseling van de wacht à la Buckingham Palace in Londen zou hier niet misstaan. Waar het in Londen enorm druk is met toeristen voor het paleis, zijn ze in Brussel in geen velden of wegen te zien. Ja misschien een enkeling die net zoals ik benieuwd was, maar dan al gauw weer doorliepen. Nee voor koninklijk spektakel hoef je hier niet te zijn, wel voor een mooi paleis.

How to get there?

Brussel is ontzettend makkelijk en op veel manieren te bereiken, maar het makkelijkst is toch wel met de trein. Vanaf Den Haag Holland Spoor vertrekt de intercity en brengt je in 2 uur en een kwartier naar Brussel Centraal of Midi. Door met de trein te reizen heb je geen last van parkeerkosten, want die zijn in Brussel niet mis.

Ter plekke kun je het best zoals ik gaan wandelen. Heb je na een tijd toch zere voeten gekregen, dan is daar de metro die je overal naartoe brengt. Met de Brussels Card kun je onbeperkt gebruik maken van al het OV in de stad, dus ook de tram en de bus.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Dat koninklijke paleis ligt er toch altijd prachtig bij! Fijne tips! Het was heerlijk in Brussel, en ik moest enorm lachen om je #bierselfie post ;)
  Merin Veronique onlangs geplaatst…Wi-Fi dogs: the business of the centuryMy Profile

 2. Jaaaa, was heerlijk hè!
  Esther onlangs geplaatst…Zomer in Antwerpen: goedkoop slapen in retrosfeerMy Profile

 3. Lekker wandelen,klinkt een stuk beter dan mijn ren je rot actie. Mooie paleis!
  Tikva onlangs geplaatst…Ho Chi Minh stad met kinderenMy Profile

 4. Een stad waar je zelf vaak komt is zo veel leuker als je anderen er over ziet schrijven :)
  Melissa onlangs geplaatst…An exchange story: MelienaMy Profile

 5. Thanks ladies :)
  Daphne Groeneveld onlangs geplaatst…Sunkissed: Lovely LondonMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.