Sunkissed: Dublin – St. Patrick’s Park Sunkissed

Maandag is het weer zo ver, dan staat het jaarlijkse St. Patrick’s Day weer op het programma. De dag waarop de Ieren massaal feest vieren en in groen gehuld de straten op gaan. Te vergelijken met onze Nederlandse Koningsdag zullen we maar zeggen, alleen nemen de Ieren de moeite om zelfs hun bier groen te maken! Dat gaat ons feestgrage Nederlanders toch iets te ver. Omdat ik zelf een St. Paddy’s feestganger ben, wordt vandaag het St. Patrick’s Park in Dublin in het zonnetje gezet in deze Sunkissed.

Dublin – St. Patrick’s Park

Als er iets is dat een stad zo gezellig maakt en je echt het stadse gevoel geeft, dan is het wel een park. Een plek waar toeristen en locals samen komen. Om te genieten van het leven wat om je heen gebeurt, om te sporten of om juist lekker met wat vrienden te chillen op een kleedje. Een park is de aangewezen plek. Zo ook St. Patrick’s Park in Dublin. Dit park, dat in het zuidwesten van de stad ligt is een rustgevende plek temidden van het drukke verkeer van Dublin. Op de zondag wordt de achtergrondmuziek verzorgt door het luiden van de kerkbellen van de St. Patrick’s Cathedral terwijl er kinderen op een veldje een balletje trappen, een studente even verderop op een bankje haar huiswerk zit te maken, er achter je een hardloper voorbij rent en jij met je warme chocomelk van Butlers Chocolate Café op een ander bankje het hele tafereel gade slaat en af en toe wat waterverstuiving van de fontein op je gezicht voelt dalen.

How to get there?

Dublin ligt qua locatie op een ideale afstand van Nederland. Het is ongeveer 1.5 uur vliegen en het vliegveld ligt op maar 11 kilometer van de stad. Pak voor het gemak de Airport Shuttle Bus. Bonuspunt: gratis wifi aan boord! In Dublin zelf is alles prima te lopen, de stad is namelijk erg compact. Toch is het nog een stukje wandelen van O’Connell Street (waar ik uit de bus stapte) naar St. Patrick’s Park. Trek hier ongeveer 20/30 minuten voor uit. De mooiste wandeling is langs de rivier de Liffey (richting het westen) of als je gevoel voor richting goed is, dwaal je door Temple Bar richting Dublin Castle. Klik op de kaart voor de wandel route. Geen zin om te lopen? Er rijden in Dublin genoeg dubbeldekkers.

O'Connell Street - St. Patrick's Park Dublin

Happy Travels! xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Dublin is leuk, heerlijk dat je er alles kan lopen inderdaad. Mooie foto! <3 St. Patricks day lijkt me zo tof!
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…WIN! – Scratch mapMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close