Sunkissed: Dublin Castle Sunkissed

Als hoofdstad van Ierland verwachten veel mensen dat het in de stad non-stop regent. Ierland heeft nu eenmaal het imago van regenland, maar dat blijkt nergens voor nodig. Afgelopen december maakte ik voor het eerst kennis met het land en bracht ik een lang weekend door in Dublin, vol zonneschijn welteverstaan!

Terwijl er zo rond Sinterklaasavond in Nederland wat kleine vlokjes sneeuw naar beneden dwarrelden, scheen in Dublin de zon én was het zo’n 8-10 graden warmer! Als je een stad wilt gaan verkennen is een beetje lekker weer wel zo fijn. Behalve dat ik de prachtige Wicklow Mountains in dook, was ik ook op een ontdekkingstocht door de stad zelf. Zo belandde ik na een lekkere ochtend wandeling bij Dublin Castle.

Dublin Castle

Dat Dublin een oude stad is hoef ik je vast niet te vertellen, maar misschien wel dat het een tijd lang door de door de Engelse monarchie werd geheerst. Ruim 700 jaar diende dit kasteel als zetel voor de koningen en koninginnen van het Engelse rijk en als bescherming van de stad, maar tegenwoordig is dit de locatie waar de Ierse regering is gehuisvest. Tot zover deze geschiedenisles.

Dublin Castle is een prachtig klein en oud kasteel en vormde onder andere het decor voor de film ‘Becoming Jane’  en de tv-serie ‘Tudors’. Al die achtergrondinformatie wist ik niet, maar liep er heen omdat ik nou eenmaal een tik heb voor oude gebouwen. Het kasteel ligt aan de westkant van het centrum en is gemakkelijk te voet te bereiken. Ik kwam er ook terecht door een willekeurige wandeling en genoot van de fijne maar toch grove details die dit gebouw heeft. Rondom het kasteel ligt een heerlijk parkje wat het met zo’n waterig zonnetje heerlijk vertoeven is. Toen ik er was, was er geen kip te bekennen. Ik was er op een zondagochtend, dus helaas was het kasteel zelf niet open, anders had ik voor €3,50 even een rondleiding gedaan.

Adres: Dame Street 2, Dublin 2
Website: http://www.dublincastle.ie
Openingstijden:  Maan – Zat: 10:00 – 16:45  – Zon: 12:00  – 16:45

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Mocht ik ooit in Dublin komen, dan staat dit bovenaan de to do lijst ;)
    Sylvia onlangs geplaatst…Happy challenge: wat is jouw droom?My Profile

  2. Het is jaren geleden dat ik in Dublin was en ik kan het me allemaal niet meer goed herinneren. Tijd om weer eens te gaan dus!

  3. Dublin is zo leuk! Ik had er ook best goed weer kan ik me herinneren haha.
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Haal de wereld in huis: some of my favorite souvenirsMy Profile

  4. Dublin staat hooooooog op mijn lijstje (ja, wat niet), haha;)! Maar Dit is echt een stad waar ik ontzettend graag naar toe wil. Het spreekt me gewoon aan. Mede dankzij de film ps i love you en die prachtige parken waar jij al een post over schreef. Leuke hotspot dit ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close