Sunkissed: Desenzano Sunkissed

In Sunkissed neem ik je, als fervent zonaanbidster elke vrijdag mee op reis d.m.v. een foto van onze grote vriend, de stralende zon! Deze vrijdag is #2 en is het  de beurt aan Desenzano, een prachtig mooi stadje aan het bruisende Garda Meer in Italië.

Desenzano staat ook wel bekend als de officieuze hoofdstad van het Garda Meer en het is er dan ook verschrikkelijk gezellig! Zelf had ik de kans om tijdens mijn zomervakantie een dagje door de stad te drentelen en te genieten van het heerlijke zonnetje.

Met hippe shops, gezellige terrasjes, flanerende mensen en het lekkerste ijs uit heel Italië zit je in Desenzano helemaal goed. Dit stadje, dat al sinds de bronstijd bewoond wordt, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot bruisend hart van het Garda Meer. Ook al gaat de jetset dan misschien op visite bij George Clooney aan het Como Meer, menigeen weet ook Desenzano te vinden en het ene na het andere hippe bootje komt voorbij.

Vanuit Desenzano vertrekt ook de boot naar het schiereiland dorpje Sirmione. Dit is wel echt een van de dingen die je moet doen als je er bent want hier vind je een prachtig kasteel dat natte voeten krijgt van het omringende water én kun je je tegoed doen aan het allerlekkerste Di Saronno ijs!

Desenzano ligt op de treinverbinding Milaan-Venetië, is gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg, en per ferry vanuit de andere Garda dorpjes. Steden als Verona, Milaan en Venetië zijn vanuit Desenzano goed aan te rijden. 

Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close