Sunkissed: De brug van Rotterdam Sunkissed / Toerist in eigen land

Ook in Nederland hebben wij leuke steden die zeker het ontdekken waard zijn. Maar al te vaak neigen we er naar om met cityrips een weekendje buitenland te doen. Niks mis mee natuurlijk, maar denk eens aan de Nederlandse steden. Ver van huis maar in het land vind ik zelf Maastricht en Deventer erg leuke steden, maar al wonend in de randstad ben ik gezegend met een setje leuke steden op – als het moet – fietsafstand. Rotterdam is zo’n stad.

Nederland dichtbij

Ik ga graag op pad in Nederland. Toen ik mijn studenten-OV nog had was ik wekelijks ergens anders te vinden. Jarenlang was Rotterdam het ondergeschoven kindje en ook ik ging er dan niet graag naartoe. Ja Feyenoorder, dat ben ik wel, maar Rotterdam? Nee. Tot een paar jaar geleden de stad een facelift kreeg en de boel eens flink onderhanden genomen werd. Een Centraal Station dat er supergaaf uit ziet, goede shop mogelijkheden en de gezellige Witte de Withstraat. Maar Rotterdam heeft vooral haar skyline dat zo indrukwekkend is.

De grote jongens van Rotterdam

Geen enkele andere stad in Nederland heeft een echte skyline, zelfs Amsterdam niet. Mij maak je nog altijd blij met een ritje over de Brienenoordbrug ‘s avonds. Dan zit mijn gezicht aan het raam geplakt om me te vergapen aan alle lichtjes. Ik hou van lichtjes! Dat andere speerpunt van de stad is natuurlijk de Maas. Heerlijk vind ik het om langs de kade te lopen, de geur van het water in de ademen en de voorbijvarende boten te bekijken. Nog liever vaar ik zelf op dat water en bekijk ik de stad eens van een ander oogpunt, maar ook een wandeling over dé brug van Rotterdam is magisch.

Erasmus brug - de brug van Rotterdam

Erasmusburg – de brug van Rotterdam

Ja de Brienenoord in het donker is gaaf, maar een wandeling over de Erasmusbrug heeft toch net iets meer. Trek je kraag net een stukje verder dicht, handen diep in de zakken, hoofd omhoog en niet vergeten te genieten. Vanaf de Erasmus zie je de hele stad om je heen, heb je zicht op het iconische Hotel New York, maar ook op de Euromast een de Maasboulevard. Onder je varen de grote jongens van de binnenvaart en scheuren de watertaxi’s. Ooit stond ik hier om de Redbull Air Race te bekijken, op een kratje, ik ben klein. Hoe gaaf is het als je hier vliegtuigen ziet stunten en bij de Erasmus onderdoor, omheen en tussendoor ziet vliegen! Helaas zie ik de Redbull Air Race niet gauw weer terug komen, maar wel de Wereldhavendagen en ook die zijn gaaf. Deze vinden plaats van 5 t/m 7 september.

How to get there?

Rotterdam is de op 1 na grootste stad van Nederland en heeft dus plenty mogelijkheden om te bereiken. Het nieuwe Centraal Station ziet er goed uit en treinen uit half Nederland komen hier aan. Andere mogelijkheden zijn de Metro naar Schiedam en Den Haag, de bussen naar o.a. Delft en Dordrecht, maar ook natuurlijk de oude vertrouwde snelweg, zoals de A13 – Amsterdam en de A16 – Breda.

Hands up als je wel eens een weekendje Rotterdam hebt gedaan!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Ja, Rotterdam is leuk! Ik heb er op school gezeten, gewerkt en de toerist uitgehangen en elke keer als ik er kom, voel ik me weer op mijn plek. In mei ga ik ook weer een weekendje Rotterdam ‘doen’.
    Sandra van Bijsterveld onlangs geplaatst…Interview: Leven als Doornroosje in DuitslandMy Profile

  2. Jaa Rotterdam is leuk! En zo lekker dichtbij ;-) Mooie foto!
    Michelle – Travel lifestyle.nl onlangs geplaatst…Hoe reizen voor mij niet vluchten isMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close