Sunkissed: Cape Kaliakra, Bulgarije Sunkissed

Elke vrijdag staat in het teken zonnige bestemming. De één staat er om bekend, maar van de ander zou je het misschien niet verwachten. Daarom licht ik in deze rubriek elke week een bestemming uit aan de hand van een zonnige foto. Vandaag gaat Cape Kaliakra in Bulgarije er met de eer vandoor, wat een heerlijke plek is dat!

Bulgarije

Bulgrije is bij veel Nederlanders steeds populairder aan het worden. Bestemmingen als Sunny Beach en Albreda zijn tegenwoordig voor een habbekrats al te bereiken en in Bulgarije zelf is het natuurlijk voor onze begrippen spotgoedkoop. Toen ik kennismaakte met Bulgarije (2009), had ik vooraf geen al te hoge pet op van dit land. “Blegh, Oostblok” dacht ik toen “wat is daar nou te zien?”. Zodra ik het vliegtuig uitstapte, veranderde mijn mening over dit Oost-Europese land meteen! Bulgarije is namelijk een bestemming met een divers landschap, dat zowel de doorgewinterde zonaanbidder als de natuurliefhebber zou kunnen bekoren.

Cape Kaliakra

Mijn kennismaking met het land was tijdens een studiereis langs de oostkust en het binnenland van Bulgarije. Één van de plekken die ik tijdens die reis bezocht was het mooie Cape Kaliakra, ten noorden van de stad Varna. Kaliakra is een natuurgebied waar je ook dolfijnen en aalscholfers kunt spotten. Dit blijkt een perfecte plek als je een vogelliefhebber bent, want veel van de gevleugelde diertjes trekken elke lente en herfst langs, op zoek naar warmere locaties. Behalve dat, bezoek je Cape Kaliakra vooral vanwege het mooie uitzicht op zee. Voor een photoshoot is dit een super locatie!

How to get there?

Bulgarije ligt op 3 uur vliegen vanaf Nederland en Cape Kaliakra ligt 60 kilometer ten noorden van de stad Varna aan de Bulgaarse oostkust. Mocht je naar de Bulgaarse kust gaan, neem dan ook vooral de moeite om het binnenland te bezoeken! Met name de voormalige hoofdstad Veliko Tarnovo is zeer de moeite van het bezoek waard!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Wat leuk, een bestemming waar je niet zo snel aan zou denken. Thanks for sharing!
  Mandy onlangs geplaatst…Health: Spierballen kweken in het waterMy Profile

 2. Inderdaad iets waar je niet zo snel aan zult denken! Leuk!

 3. Veliko Tarnovo is zeker mooi, daar mocht ik eens een maandje studeren. Ben je ook in Plovdiv geweest? Vond ik ook erg de moeite waard!
  Sandra van Bijsterveld onlangs geplaatst…De dames achterna naar Noord-NoorwegenMy Profile

 4. Leuk om hier wat meer over te lezen!
  Linda onlangs geplaatst…Plog: een weekje uit het leven van TravelLinMy Profile

 5. Ik wist niet dat het er zo uit zag in Bulgarije. Bij dat land denk je toch al snel aan grijze steden, behalve dan in het geval van Sunny Beach. Mooie foto trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close