Sunkissed: Byron Bay Sunkissed

Het laatste jaar zit ik af en toe behoorlijk met mijn gedachten tussen de golven. Sinds ik een half jaar in Australië heb rondgehangen ben ik deze lifestyle steeds meer gaan waarderen. Laidback maar toch actief. Dat associeer ik met surfen en dat is precies hoe ik mijn leven zou willen leiden. Tijdens de roadtrip van Sydney naar Cairns bracht onze Wicked Van ons onder andere naar hét Australische surf walhalla: Byron Bay. Vandaag in Sunkissed: Byron Bay.

Byron Bay: het oostelijkste puntje van Australië

Bayron Bay is een klein dorpje op het oostelijkste puntje van het land, een plek waar toeristen en locals samen komen en waar je eerste rang zit als je de stoere surfdudes en -chicks in actie wilt zien. Op deze foto is het water tamelijk rustig en lagen er maar weinig mensen in het water. Toch is dit veld, net ten zuiden van Byron Bay, de plek om alle actie te aanschouwen, gezamenlijk  met mede bewonderaars die in de tussentijd een barbequetje hebben aangestoken en wat flesjes koud bier tevoorschijn hebben gehaald.

Backpacker hub

Onder de backpackers is Byron Bay 1 van de populairste stops in Australië. Hier hoef je maar weinig moeite te doen om een camping of hostel te vinden en ook qua gezelligheid en uitstapjes zit je hier helemaal goed. De mentaliteit is er dan ook naar want alles gaat hier met een laidback houding en iedereen wil voor een dubbeltje op de 1e rang zitten. Een must voor de echte backpacker die de local lifestyle wil ervaren is natuurlijk het nemen van surflessen. Aan surfscholen dan ook geen gebrek hier. Zelf had ik vanwege het gebrek aan reistijd niet de mogelijkheid om mijn inner surfchick los te laten, maar bij een volgend bezoek aan Oz staat dit zeker op mijn wishlist!

Sunkissed: Byron Bay - It's Travel O'Clock

How to get there?

Byron Bay ligt dus op het meest oostelijke puntje van het Australische vasteland en op ongeveer 770 km ten noorden van Sydney en 165 km ten zuiden van Brisbane. De auto is natuurlijk het meest voor de hang liggende vervoersmiddel in Australië en die zou ik ook zeker aanraden om alle tussengelegen pareltjes mee te bezoeken. Wil je toch liever georganiseerd, dan is de Greyhound Bus een goede optie. Vliegen doe je op de lokale vliegvelden Ballina Byron Gateway Airport (30 minuten ten zuiden) of The Gold Coast Airport (1 uur ten noorden). Voor meer informatie over Byron Bay klik je hier.

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

 1. Jaaaa, ik was er ook jaren geleden. Geweldig, al die hippies en VW busjes. Maar ook superleuke (bio) koffietentjes, BBQen op het strand en geweldige alternatieve winkeltjes.
  Groetjes,
  Esther.
  Esther onlangs geplaatst…5x doen in MadridMy Profile

 2. Hier kwam de hippie bij mij naar boven en is nooit meer weggegaan :) Super leuke stad! Als Nederland nou meer zoals Byron Bay was^^ Leuke post
  Kirsten onlangs geplaatst…Ontdek: Port MacquarieMy Profile

 3. I love it! Een BB in NL zou super zijn! Dat laidback leventje en de bekendst in het water liggen ….
  Daphne – It’s Travel O’Clock onlangs geplaatst…Gambia: de 5 W’s en een HMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close