Sunkissed | Smokin’ hot Death Valley Sunkissed

Zinderende hitte, een zon zo vel en een landschap zo dood, dat is Death Valley. Niet vreemd, de naam doet het je al vermoeden, maar toch is het haast een understatement. Death Valley klinkt nog bijna gekscherend, maar is toch echt de meest toepasselijke naam voor dit grote, verlaten gebied tussen Yosemite National Park en Las Vegas.

Een wereld van verschil

Vanuit Yosemite vertrokken we al vroeg in de ochtend. We werden wakker met het getjirp van de vogels en genoten van de prachtige bomen, rotsen en vergezichten toen we onze reis voortzetten naar Las Vegas. Een rit van een goede 9 (!) uur. Het landschap veranderde langzaam; eerst groen, weelderig en vol met leven, maar naar mate we verder reden, voorbij de Mammoth Lakes, werd het langzaam droog en dor om ons heen. Welkom in de wondere wereld die Amerika heet!

Smokin’ hot

Niet alleen veranderde het landschap om ons heen, ook de temperatuur liep steeds sneller op. Was het nog hoog in de 30 graden in Yosemite, tegen de tijd dat we Death Valley binnenreden stond het kwik al bij de 50. Men, wat was ik blij met de goed functionerende airco in onze Jeep! Hoewel de zon flink stond te shinen, waren we ons niet heel erg bewust van de hitte buiten de auto. Totdat de deur open ging omdat we foto’s wilden maken. BAM! Dat waren denk ik de langste 5 minuten ooit, langer hou je het echt niet vol!

Death Valley, California | via It's Travel O'Clock

Bizar landschap

De hitte was niet het enige bizarre aan deze plek, ook het landschap sloeg alles. Dor, droog, kaal, verlaten en vooral stil. Op een handjevol toeristen na die net als ons nieuwsgierig waren, komt hier verder niemand. Er is ook niks. Ja een paar plukjes gras, af en toe ineens een zandweggetje dat zou moeten lijden naar een militaire nederzetting, maar verder helemaal niks. Een kale vlakte met een weg er doorheen. Het is een plek die je eens in je leven gezien moet hebben, maar daarna nooit meer.

How to get there?

Auto. Punt. Er is geen andere manier om in Death Valley te komen dan met de auto. Ja wellicht in een tour bus die je door heel West Amerika meeneemt, maar de kans dat je voor die optie gaat is erg klein. Amerika is een echte fly-drive bestemming. Californië – want daar ligt deze plek – al helemaal. Aanvliegen vanuit Nederland doe je het makkelijkst op Las Vegas, maar andere opties zijn Los Angeles en San Francisco.

Wat is de meest bizarre plek waar jullie ooit zijn geweest?

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wij zijn destijds niet naar Death Valley geweest, maar achteraf vind ik dat erg jammer. Het ziet er tof en heel bijzonder uit. Dus als ik nog eens terug ga… ;-)
    Marcella onlangs geplaatst…Reisinspiratie #2My Profile

  2. Hier wil ik zeker naartoe als ik naar Amerika ga, lijkt me echt heel tof om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close