Sunkissed | slow travel in Frankrijk Sunkissed

In ons dagelijks leven zijn we allemaal druk met werk, huishouden, sociale verplichtingen en hier en daar ook nog een hobby. Als iemand vraagt ‘hoe gaat het?’ is het antwoord vrijwel steevast ‘druk.’ Stiekem denk ik dat we en masse dat woord verheerlijken, ikzelf incluis. Ook met reizen gaat het vaak zo want je wilt immers het meeste eruit halen en zoveel mogelijk zien en doen. Hartstikke gaaf natuurlijk, maar is het niet eens lekker om wat minder tegelijk te doen en wat langer te genieten van de plaats van bestemming? Slow travel klinkt misschien wat suf – want: living life in the fast lane – maar stilstaan bij al het moois om je heen zou wel eens verrassend leuk kunnen uitpakken.

Een Franse roadtrip

Frankrijk is een slow travel land bij uitstek. Het is onmogelijk om het hele land te doorkruisen en in 1 keer alles te zien. Dat moet je ook gewoon helemaal niet willen want hoe aanlokkelijk die bestemming aan de Côte d’Azur ook klinkt, de reis er naartoe is minstens net zo de moeite waard.

In plaats van in 1 keer door te rijden kun je ook wat gas terug nemen en er een echte roadtrip van maken en de reis er naartoe net zo belangrijk als de eindbestemming zelf te maken. Van 12 uur achter elkaar in de auto zitten wordt tenslotte niemand heel gelukkig.

Lees ook: Sunkissed | de zomer vieren in Nantes

Stopover in de Champagnestreek

Stop bijvoorbeeld eens onderweg in het Noorden van Frankrijk. De Champagnestreek bijvoorbeeld, is een gebied in Frankrijk die vaak wordt overgeslagen maar eigenlijk heel handig ligt op de route naar het Zuiden. Door de A26 te pakken vermijdt je niet alleen het drama van de Périphérique bij Parijs, maar rij je ook dwars door de charmante dropjes en uitgestrekte wijngaarden die de streek zijn wereldfaam gaven. Stop bij een van de lokale producenten en schuif aan voor een tour door de wijngaarden en uiteraard een proeverij. Boek een overnachting bij een charmante B&B en spendeer de volgende ochtend en middag bijvoorbeeld in de historische stad Troyes voordat je de reis naar het Zuiden verder voortzet richting bijvoorbeeld Dijon, Lyon en Avignon.

Lees ook: Picture Perfect | een rondreis voor de Champagne

How to get there?

Brengt de roadtrip je naar die prachtige Côte d’Azur, dan kun je het beste via Brussel richting Reims rijden via de A26. Deze gaat vervolgens over in de beroemde (of beruchte) A31, A6 en A7 – de Route du Soleil richting bijvoorbeeld Marseille. Van Amsterdam naar Reims is het slechts 5,5 uur rijden. Van Reims naar Marseille is het nog zo’n 8 uurtjes. Ruimte genoeg om tussendoor nog een extra stopover te doen!

Happy Travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Wat een goede tip! Wij rijden altijd aan een stuk door met zo nodig een overnachting, hier had ik nooit aan gedacht. Het lijkt me zo veel fijner! Dus ik ga het zeker eens voorstellen thuis :)

  2. Frankrijk, vlakbij. Prachtig vakantieland met een hoop bezienswaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close