Sunkissed | de stralende skyline van New York Sunkissed

Het heeft iets betoverends, die skyline van New York. Hoewel dit beeld op ieders netvlies gebrand staat, voel je toch stiekem een klein beetje die zenuwen door je lijf stromen wanneer deze wolkenkrabbers aan de horizon opdoemen. Dankzij films en tv series is de New Yorkse skyline een icoon geworden, de beroemdste van allemaal en daarom een klein beetje van iedereen.

De grand dame van de wereldsteden

Duizenden – nee miljoenen – mensen reizen jaar in jaar uit de wereld over om deze bonte verzameling van torenhoge gebouwen te bewonderen. We kennen ze allemaal: het Empire State Building, de Chrysler Building, de Flat Iron Building en natuurlijk Lady Liberty herself. Zonder al te veel moeite kunnen we ze zelfs grofweg natekenen, zo stevig staat het beeld in ons geheugen gegrift.

Veertien jaar geleden verdwenen twee van die iconische gebouwen uit het straatbeeld en bleven de New Yorkers achter met een gat in de skyline. De Twin Towers die jaren lang overduidelijk aanwezig waren, werden verwoest. New York bloedde en de wereld bloedde met haar mee. De grand dame van de wereldsteden was haar flair even kwijt om jaren later sterker dan ooit terug te komen. En hoe. Met de “freedom tower” het One World Trade Center van maar liefst 104 verdiepingen – en daarmee het hoogste gebouw van het Westerse halfrond – krabbelde New York weer op en bracht het de inwoners en liefhebbende toeristen weer hoop. De skyline van New York was weer compleet.

Feel ‘the energy’

Vorig jaar zomer liep ik daar, door de straten van New York, op zoek naar het Tribeca restaurant (ja, die van Robert de Niro) en geheel niets vermoedend dook hij voor me op en liet het moment bezinken. Het stralende middelpunt van de stad en even stond ik stil. Gisteren keek ik voor de 100e keer naar de film Definitely, Maybe waarin hottie Ryan Reynolds zijn vriendin probeert over te halen om het saaie plattelandse Wisconsin te verruilen voor de ‘Big Apple’ vanwege ‘the energy’. Diezelfde energie voelde ik ook toen ik daar stond en mij vergaapte aan het One World Trade Center.

New York doet iets met je. Ze straalt weer en ik straalde met haar mee.

 One World Trade Center:     285 Fulton Street, Manhattan, NY.

Happy travels, xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Comments

  1. Jaaah, die skyline blijft geweldig <3 Kan er ook altijd zo blij van worden als ik daar ben.
    Natasja onlangs geplaatst…Wat te doen als het regent in deze Europese steden?My Profile

  2. Zo mooi! Dat heb je krachtig geschreven en ik herken het helemaal. Vooral nu ik zelf ein-de-lijk in deze geweldige stad ben geweest. Ik vind series nog leuker, kan nog meer genieten van films en heb net mijn fotoboek afgemaakt. Ik zit weer helemaal in de New York-vibe!
    Sandra onlangs geplaatst…Mijn reisjaar 2015 in foto’sMy Profile

  3. Het is natuurlijk jammer dat de 2 WTC gebouwen missen, maar de skyline van New York blijft nog steeds een van de meest indrukwekkende ter wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close