Sunkissed: San Diego Zoo Sunkissed

Gelukkig! Het is weer vrijdag, whihoe, tijd voor het weekend! Vonden jullie ook dat de afgelopen week zo traag voorbij ging? Ik had daar met die regenachtige dagen wel last van. Gelukkig schijnt nu ik dit blogje schrijf de zon  weer fanatiek. Eind goed, al goed zullen we maar zeggen. Deze week heb ik voor ‘Sunkissed’ deze foto uit de ‘San Diego Zoo’ gekozen. De mooiste dierentuin die ik ooit gezien heb.

Roadtrip

Tijdens mijn jaar als exchange student in Amerika mocht ik gelukkig samen met mijn gastgezin ook een grote roadtrip maken. Vanuit Oregon reden we via de Red Woods in het noorden van California, via San Francisco naar San Diego en verder naar allerlei dorpjes in Arizona om te eindigen met Las Vegas.

Onze stop in San Diego was een snelle maar belangrijke. We zouden afspreken met één van de familieleden die speciaal uit Italië was over gekomen. Vanwege de geboorte van een reuzen panda in de dierentuin besloten we om hier af te spreken. 

Reuzen panda’s

Normaal gesproken maak je natuurlijk niet zo’n fuss van de geboorte van een dier in de dierentuin, maar dit was voor het eerst in 25 jaar dat er een reuzen panda in gevangenschap geboren was. Pretty darn special! Dat het bijzonder was om deze paar dagen oude panda te  zien spreekt voor zich.

Normaal gesproken heb ik een hekel aan dierentuinen. Al die beesten die in veel te kleine ruimtes leven en bezoekers die als een stel apen naar die dieren lopen te schreeuwen zijn simpelweg niet mijn ding. San Diego Zoo is heel wat anders.

San Diego Zoo

Het mag dan een ‘zoo’ heten, ik vond het meer een park. De dieren hebben er ‘tuinen’ om in rond te dwalen, het is er boomrijk en voor de toeristen is er zelfs een heuse kabelbaan zodat je van bovenaf de dieren en het park kunt bekijken. Om de één of andere reden is deze dierentuin erg toegankelijk en met zowel het dier als de bezoeker in de focus. Een goeie aanpak wat mij betreft.

Zonnebaden

San Diego Zoo heeft nog een pluspuntje. Het is namelijk vlakbij het strand gelegen. Als San Diego ergens om bekend staat, dan zijn het de zonovergoten stranden wel. Heerlijk zo’n temperatuurtje van hoog in de 20, voetjes in het water en genieten maar. San Diego is een zonnige bestemming en is daarom ‘Sunkissed’!

Openingstijden: elke dag van het jaar (incl. feestdagen) van 09:00 – 17:00
Kosten: niet goedkoop $44 voor een volwassene en $34 voor een kind tot 11 jaar. Parkeren is trouwens wel gratis en een guided tour, Express Bus en de kabelbaan zijn inbegrepen.
Website: San Diego Zoo

Behalve de dierentuin en het strand heb ik helaas niks van de stad zelf mee gekregen (Amerikanen reizen graag veel en snel :(!). Wat zijn jullie SD tips voor een vervolg bezoekje?

Happy Travels! xoxo


Een 20-something met een enorme liefde voor reizen en schrijven. Woont in Den Haag, maar droomt er van om ooit in Londen te wonen. Gek op steden, het strand, wijn, fotograferen, geschiedenis en wintersport. Favoriete landen zijn: Engeland, Nieuw Zeeland & Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close